Посета библиотеке "Милутин Ускоковић" ОШ "Змај Јова Јовановић"

Библиотека "Милутин Ускоковић" 19. септембра посетила је припремну предшколску групу деце у ОШ "Змај Јова Јовановић". Деци су донете и представљене најновије књиге адекватне њиховом узрасту. Одржано им је предавање о неопходности стицања знања читањем, о богаћењу речника, креативности и маште. 

Водио се разговор о Змај Јови Јовановићу, о његовом стваралаштву, али и  о првом хумористичком часопису "Змај" у којем се писац по први пут тако и потписивао, због чега је и добио надалеко познати надимак. Читане су и неке од његових песама. Деца су, потом, упозната и са делом Доситеја Обрадовића,  Вука Караџића и Николе Тесле. Малишани су добили чланске карте библиотеке а и упознати су са чињеницом и да им је Библиотека града Београда омогућила бесплатан упис у току предшколског периода, као и у наредној години, када буду били ученици првог разреда. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Посета библиотеке "Милутин Ускоковић" ОШ "Змај Јова Јовановић". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja