Радионица „Инклузија кроз уметност“ на Врачару

Музикотерапија се може примењивати у свим узрастима, од пренаталног периода, рођења, до дубоке старости, и управо једна од њених великих предности je што не постоји старосно ограничење. Такође, употреба различитих техника музикотерапије доприноси томе да се може примењивати код свих особа, без обзира на физичке, вербалне или менталне способности.

У библиотеци „Петар Кочић“ на Врачару, у организацији Хенди центра „Колосеум“, 18. маја 2018. године, одржана је радионица „Инклузија кроз уметност – промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности“. Радионицу је водила професорка музике Жељка Милошевић, а учесници су били ученици осмог разреда ОШ „Свети Сава“ и ученици виших разреда специјалне ОШ „Драган Ковачевић“, која поред слабовидих ученика, школујеи децуса другим развојним, односно здравственим проблемима, очуваног интелекта, али којасе не могу уклопити у редован школски систем.Деци је на радионици представљена харфа као инструмент и водио се разговор шта се све може представити музиком –музика може да искаже емоцију (радост или тугу), да прикаже ситуацију, али и карактер неке особе. Затим је, уз помоћ харфе, направљена музичко-ликовна интеракција у којој су подједнако успешно учествовала деца са и без инвалидитета. Професорка Жељка је свирала харфу, а деца су на основу свог доживљаја тог свирања правила разноврсне цртеже који ће послужити за заједничку ликовну изложбу и поновно дружење.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Радионица „Инклузија кроз уметност“ на Врачару. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja