Савиндан у „Растку“

Дечја библиотека „Растко“ је у петак, 24. јануара 2020. године, уочи школске славе Свети Сава, организовала радионицу за ученике предшколског узраста. Гости су нам били деца из припремне групе ПУ „Свети Сава“. Радионицу смо почели Светосавском химном коју су малишани припремили за ову посету, а потом смо читали сликовницу „Свети Сава и Стефан Првовенчани“ ауторке Јоване Кулаузов Реба, где су малишани могли да се упознају са ликом и делом свеца који је један од најзначајнијих личности српске историје и традиције. На крају радионице, деца су бојила слике из живота тог времена.

Опширније...

Значај пријатељства

Дечја библиотека "Растко" у протекла два дана (19. и 20. новембра) организовала је дружење са два четврта разреда ОШ "Свети Сава" са Врачара. 
Деци је, најпре, на њихово изненађење, била представљена сликовница Кристел Ренс "Конрад и Корнелија" у издању ИК Проолис Букс из Београда. Тема сликовнице јесу место усамљености и значај пријатељства у савременом друштву. Након дирљиве приче, деца су, подељена у три групе, писала своје приче о начинима превазилажења непријатних осећаја у нама.

Опширније...

Завршетак Дечје недеље у "Растку"

Последњег дана Дечје недеље Библиотеку "Растко" посетили су ученици два прва разреда ОШ "Свети Сава". Малишани су најпре добили чланске карте библиотеке. Потом им је прочитана једна песма из "Буквара дечјих права" Љубивоја Ршумовића, на основу које су схватили значај Дечје недеље и положај какав многа деца у свету имају. Коначно, прочитана им је сликовница Џулије Доналдсон "Шта је сазнала бубамара мала" у издању ИК "Креативни центар" из Београда, која им је показала како постати прави пријатељ.
 
 

Опширније...

Библиотека "Растко"

 Четвртог дана Дечје недеље Библиотека "Растко" гостовала је у Предшколској установи "Весна" у Падинској Скели. Млађој групи представљен је значај Дечје недеље и прочитано неколико песама, примерених њиховом узрасту, које говоре о људским правима. Са старијом групом час је одржан у дворишту вртића. Деци је, након одглумљене монодраме о девојчици која је несташна и неуредна  а воли животиње, појашњено шта значи бити пријатељ увек у животу, а и како су многе вредности, до којих деца држе, неважне за пријатељство. Обе групе деце добиле су чланске карте библиотеке и позване су да у друштву васпитача и родитеља посете наш објекат.

 
 

Опширније...

Дечје недеље Библиотека "Растко"

Трећи дан Дечје недеље Библиотека "Растко" обележила је дружећи се са два одељења ученика првих разреда ОШ "Свети Сава". Малишанима су, најпре, подељене чланске карте библиотеке, а и упознати су са правилима понашанја и опхођења у Библиотеци. Потом су упознати са значајем Дечје недеље, те су и сами обећали да ће у Дечјој недељи, свако од њих, неким добрим делом, скренути пажљу на себе и децу у свом окружењу. Деци је потом представљена сликовница "Мила, краљица нереда" ИК "Креативни центар" из Београда, захваљујући којој су схватили да свако дете, иако наизгдлед са много мана, у себи крије много племенитости и доброте.
 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Vračar. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja