ЗЕМУНАЦ О ЗЕМУНЦИМА

У читаоници ОдељењаБиблиотеке „Свети Сава” у Земуну, 13. марта 2017. године одржана је промоција књиге „Земунци”, аутора Бранка Николића. Ова књига све популарнијег публицисте Бранка Николића последња је из његовог опуса о суграђанима који су читаоцима покушавали да дочарају изглед ове питорескне дунавске вароши из времена њиховог детињства и младости. О Бранковим књигама говорили су познати драматург Радомир Путник и театролог проф. Милован Здравковић.

Међу присутнима на промоцији били су песникиња Тања Крагујевић Вујић и њен супруг, професор гимназије у пензији Василије Винце Вујић, сценограф и костимограф Миодраг Табачки, директор Фестивала монодраме и пантомиме Борислав Балаћ, директор дечјег позоришта „Бошко Буха” Игор Бојовић, чланови музичке породице Јосифоски и још много,  што знаних, што непознатих Земунаца.

        Осим ове књиге Бранко Николић је објавио две књиге о Земуну, две књиге о Земунцима и „Приче земунских аласа”, а у припреми су му књиге „Земунци у раљама ОЗНЕ и УДБЕ”, за коју је нагласио да ће постати хит и „Францтал - некадашње земунско предграђе”. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ЗЕМУНАЦ О ЗЕМУНЦИМА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja