„Крунисање Стефана Првовенчаног виђено очима ученика“

У среду, 16. маја 2018. , отворена је изложба „Крунисање Стефана Првовенчаног виђено очима ученика“ у Библиотеци „Бранко Миљковић“. У циљу подизања свести деце и младих о културном идентитету, улози српске државе у светској историји и очувању културне баштине, Удружење наставника "Доситеј Обрадовић"  позива да погледате изложбу "Крунисање Стефана Првовенчаног виђено очима ученика" на којој су представљени радови ученика Основних и Средњих школа. 

Опширније...

Посета предшколаца из вртића "Ола" Библиотеци

 У среду, 16. мајадружиле смо се са предшколцима из вртића „Ола“  у Централнној библиотеци„Вук Караџић“.Око четрдесетак малишана заједно са својим васпитачима упознато је од стране запослених о постојећем стању фонда и доступности нових књига за децу .Тим поводом деци су подељене чланске карте и указано на могућност и начин њиховог коришћења у библиотеци.Посета је била успешна уз договор да ће се сарадња наставити.

Опширније...

Библиотека „Бранко Миљковић“

У библиотеци Бранко Миљковић отворена је 8.маја, у 18 часова, прва самостална изложба фотографија Радета Гајића под именом Живот с хармоником.

 Изложено је тридесетак црнобелих и колор фотографија које на уметнички начин, сугестивно сведоче о животу наших људи с хармоником, музичким инструметом који је у нашем народу стекао примат најповлашћенијег музичког инструмента. 

Опширније...

Библиотека „Бранко Миљковић“-Звездара Програм: Изложба фотографија „Моја Звездара“ у оквиру Звездаријаде

Изложба фотографија и мала свечаност поводом доделе награда најбољим учесницима Звездаријаде у областима Фотографија одржана је 26-ог априла, у Библиотеци „Бранко Миљковић“, а приказан је и Филм.Бранислав Јевић, продуцент и директор продуцентске куће „Хипнополис“ је поздравио присутне ученике звездарских школа и подсетио их на активности које су заједнички реализовали.

Опширније...

Међународни дан књиге

Међународни дан књиге је и ове године прослављен са најмлађим члановима библиотечког  одељења " Станислав Винавер", овог пута у просторијама Предшколске установе "Драгуљче". Библиотекарка им је дошла у госте и читала најлепше песме из "Антологије српске поезије за
децу"Душана Радовића. Весели домаћини су уз музичку пратњу својих васпитачица певали и рецитовали све песмице које су ове године научили у вртићу.

 

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Zvezdara. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja