Библиотека„Бранко Миљковић”- Мала школа за урбане баштоване

Звездарци и Звездарке свих генерација који желе да гајењем цвећа, биљака и поврћа у својим двориштима, терасама и прозорима, науче или унапреде своје баштованске вештине и знање, добродошли су у уторак 21. марта од 11 до 13 часова у Библиотеку„Бранко Миљковић”, Булевар краља Александра 298.

„Малу школу за урбане баштоване“ организовали су Волонтерски сервис Звездаре и стручњаци за ову област са циљем да покажу да свако од нас може да научи да гаји биљке и да од свог животног простора направи малу ботаничку башту у којој ће уживати.

Драгана Туцовић Баранац, пејзажни архитекта, говориће о свом „Зеленом бонтону“, пројектовању индивидуалног врта и уређењу балкона, тераса, прозора Славица Раковић, архитекта, одржаће интерактивну радионицу - показну вежбу како да припремимо саксије и биљке за предстојећу сезону, како садити и сејати нове биљке, како их хранити и заливати.Славица Ступарушић, новинарка и инжењер хортикултуре, говориће о гајењу зачинског и лековитог биља и њиховој вишеструкој користи за човека.

Све едукације и информације пратиће фотографије добрих примера - успешних баштована и хобиста различитих професија, као илустрација и инспирација на почетку новог пролећа.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека„Бранко Миљковић”- Мала школа за урбане баштоване. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja