Међугенерацијска радионица „Рециклажа успомена и сећања” на „Данима сениора”

Манифестација „Дани сениора на Звездари“ протекла је у четвртак 28.септембра у двочасовној радионици у Библиотеци „Бранко Миљковић“ на тему „Рециклажа успомена и сећања“.Учесници различитих генерација су разговарали о култури сећања и памћења а у другом делу радионице су израђивали поруке зашто су наше успомене важне и како од свега што доживимо треба сачувати од заборава.

Шестогодишња Софија је најмлађа учесница радионице а пензионер Ђорђе, који „гази“ осму деценију живота- најстарији. Сви они, без обзира на године, сложили су се да су успомене и сећања важни у животима свих нас, да их треба чувати али и преносити пријатељима и члановима породице.

На радионици се чуло да су важна не само позитивна већ и негативна сећања јер из њих треба нешто да научимо. Наравно, највише се треба сећати лепих тренутака и догађаја, позитивних људи и искустава. Успомене и сећања треба да нас чине јачим и бољим, а да би то тако било, претходно треба много да желимо и планирамо, да будемо активни и не дозволимо да преспавамо свој живот. Култура сећања и памћења је важна за све нас, наше породице и целокупно друштво.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Међугенерацијска радионица „Рециклажа успомена и сећања” на „Данима сениора”. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja