Креатополис арт студија

У библиотеци „Бранко Миљковић“ постављена је трећа по реду изложба полазника Креатополис арт студија. Близу тридесет изразито талентованих ученика, узраста од предшколског па до гимназијског, учинили су да ова новогодишња изложба буде прави мали празник за очи. Њихова менторка и академска сликарка Јана Растегорац Вукомановић и овога пута нашла се у улози кустоса.

Фокус изложбе јена портретима, као и на радовима који су инспирисани историјом уметности, али икласичним ликовним темама – пејзажима, мртвом природом, животињама. Заступљен је широк спектар техника – могу се видети цртежи оловком, угљем, пастелима, акварели и слике акриликом на дасци и картону, макете грађевина инспирисане античком архитектуром, фигурице од глине, каои осликани комади текстила. Тако је начињен пресек рада овог уметничког студија, не би лии публика могла да ужива у плодовима креативности младих полазника. Они ни у отежавајућим и истовремено изазовним околностима нису одустали од неговања свог ликовног израза – једног од највећих дарова који детеи његови родитељи могу да добију.

Посетиоци ће изложбу моћи да погледају до 15.1.2021. уз поштовање актуелних епидемиолошких мера заштите и боравка у затвореном простору.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Креатополис арт студија. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja