Додељене награде најуспешнијим учесницима конкурса „Моја генерација о старости”

У Библиотеци „Бранко Миљковић” 01.10.2014. године одржана је свечана додела награда најбољима на Kонкурсу „Моја генерација о старости” који су, поводом обележавања 1. октобра - Међународног дана старих, расписали Волонтерски сервис Звездаре и Одељење за друштвене делатности Градске општине Звездара.

Конкурс је расписан за најинспиративнију, најкреативнију, најпоруку и најидеју о достојанственој, успешној и испуњеној старости и старењу, а на њега је било пријављено 89 радова од 52 аутора узраста од 9 до 82 године са територије целе Србије.

Комисија за избор најбољих радова у саставу: Видак Масловарић, књижевник, новинар и уредник у Радио Београду – председник Комисије, Жељка Шаин Милошевић, дипл.политиколог- заменик председника Комисије, Јелена Кршић, дипл.вајар – члан, Драгана Милинковић, дипл.економиста – члан и мр Радмила Урошевић, социолог – члан, је донела одлуке о најуспешнијим радовима у следећим категоријама: поезија, проза, порука, цртеж, фотографија, афоризам и мултимедијално изражавање. Награђено је више радова у различитим категоријама. Награде су урамљене слике и књиге.

Видак Масловарић је ракао да је конкурс испунио свој циљ и да му је као председнику Комисије била част да чита и оцењује радове, који плене својом искреношћу и дубуном порука. Позвао је присутне да се и следеће године одазову на конкурс који организује Градска општина Звездара.

Комисија је донела следеће одлуке:

У категорији ПОЕЗИЈА

1. Гордана Шуменковић

2. Петар Петровић

3. Радомирка Гаврић

3. Станица Судимац

У категорији ПРОЗА

1.Исидора Капор

2.Мина Мандић

Похвала за учешће на конкурсу Соња Вукчевић и Милутин Којић, 6/3 ОШ „Јелена Ћетковић“, Београд

У категорији ПОРУКЕ

1.Мира Лилић

2.Мина Мандић

У категорији ЦРТЕЖИ

1.Димитрије Радивојевић (ОШ "Деспот Стефан Лазаревић")

2.Наталија Предраговић (ОШ "Вељко Дугошевић")

3.Милена Марковић (ОШ "Вељко Дугошевић")

У категорији ФОТОГРАФИЈА

1.Мимица Џаковић

2.Радомир Станојковић

Похвала – Милан Бабић

У категорији АФОРИЗМИ

1.Мирко Јовановић

У категорији МУЛТИ МЕДИЈАЛНОГ изражавања за видео запис:

1.Похвала за учешће на конкурсу ученици 6/3 ОШ Јелена Ћетковић и наставница Маја Анђелковић Шегуљев

Критеријуми Комисије при избору најбољих радова били су: вредност порука, животност, употребљивост, као и уметничка вредност. ( Пословник о раду комисије PDF 120 KB)

Циљ конкурса је био да се афирмише позитивна слика о старости, старењу и старијим људима, активна и достојанствена старост, међугенерацијска солидарност и одговорно старење.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Додељене награде најуспешнијим учесницима конкурса „Моја генерација о старости” . Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja