КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИЉУРКА ВУКАДИНОВИЋА

Песник, есејиста, прозни писац, антологичар и преводилац Миљурко Вукадиновић одржао је поетско вече у библиотеци „ Мома Димић“ у Миријеву 02. Децембра 2014. године.

У библиотеци која носи име Моме Димића на почетку су се по правилу чули стихови песме „ Коле“ из његове збирке „Цигански кревет“.

Миљурко Вукадиновић је бројним љубитељима поезије говорио песме из збирки „Слободно средоземље“, „Сплав прокишњава“, „Водјездик“, „Америка је необрађени виноград“, „Еп о Шљивамешу“.

Антологију песама о болести, болници и болу под називом „ Нису све болести исте“ сачинио је заједно са Душаном Стојковићем где су одабрали стихове аутора из 52 земље.

Рођен је 1953. године у Горњем Сврачу код Блаца. Пише на српском и румунском језику. Његова поезија и проза је превођена на десетак светских језика. Објавио је 77 књига.Добитник је бројних домаћих и међународних награда за поезију, прозу и превођење.

У програму су учествовали Богданка и Мирослав Костић испред књижевног клуба „ Мала птица“.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИЉУРКА ВУКАДИНОВИЋА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja