Изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовић” у Столичној библиотеци у Софији

На позив Столичне библиотеке у Софији изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовић” гостовала је у овој престижној установи културе. Свечано отварање изложбе о легендарном српском писцу, Душану Радовићу у највећој јавној библиотеци у Бугарској приређено је поводом 23. априла, Међународног дана књиге и ауторског права. 

У присуству бројне публике, званичника из српске амбасаде у Бугарској,  директорке Библиотеке „Детко Петров” у Димитровграду Јасмине  Манчев, љубитеља српске књижевности и колега библиотекара изложбу је отворила директорка Столичне библиотеке у Софији Јулија Илиева Цинзова, Јовка Иванчева, начелник Сектора за културну и пројектну делатност Столичне библиотеке Софије и ауторке изложбе Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић. Бугарска публика била је веома заинтересована да чује детаље о српском писцу који је поставио темеље савремене српске књижевности за децу и који је био у правом смислу речи мултимедијални писац, будући да је у српској култури оставио траг радећи као писац, али и као радио и телевизијски уредник, новинар, афористичар. Бројни бугарски медији пренели су вест о гостовању изложбе Библиотеке града Београда у бугарској престоници. Библиотекар саветник,  Елизабета Георгиев из Библиотеке „Детко Петров” у Димитровграду превела је изложбу и пратећи каталог на бугарски језик, те је публика у Софији била у прилици да се у потпуности упозна са животом и стваралаштвом ненадмашног српског писца којег је књижевна критика прозвала „Змајем после Змаја”. Гостовањем изложбе о Душану Радовићу у Столичној библиотеци у Софији створена је прилика да се започне интензивнија културна размена и сарадња између библиотека двеју метропола. Изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовић” биће изложена и отворена за разгледање у Столичној библиотеци  у Софији до 9. маја 2019. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф ‒ Душан Радовић” у Столичној библиотеци у Софији. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja