Учешће Библиотеке града Београда на 11. QQML конференцији

Једанаеста конференција о квантитативним и квалитативним методама у библиотекарству (Qualitative and Quantitative Methods in Libraries - QQML) одржана је у периоду од 28. до 31. маја ове године у Италији, на Европском универзитетском институту у Фиренци. Скуп је одржан под покровитељством ISAST-a, Међународног удружења за развој науке и технологије.

QQML је мултидисциплинарна конференција која покрива све теме из области библиотекарства и информационих наука у релацији са другим дисциплинама; промовише теорију и праксу квантитативних и квалитативних метода у библиотекама, архивима и музејима; омогућава упознавање са савременим трендовима и искуствима из библиотекарства земаља широм света. Овога пута, фокус је био усмерен на библиотеке и библиотечке сервисе: нове технологије и иновативни процеси.

Конференција је окупила око 240 учесника из 62 земље (велики број истраживача, професора, стручњака, теоретичара и практичара из области библиотекарства и сродних дисциплина). Многи од учесника су учествовали на претходним QQML скуповима, а у Италији су представили резултате својих најновијих истраживања. Представници Библиотеке града Београда и ове године су имали запажено учешће на QQML конференцији, директор Јасмина Нинков, помоћник директора за библиотечку делатност, Станка Јовичић и начелник Одељења за рад са корисницима, Бојан Кундачина.

У сесији Change patterns: Public Libraries, директор Јасмина Нинков је презентовала рад Social Impact of Libraries. Let's Nurture the Language - How Public Libraries Can Play the Vital Role in Language Campagne. У сесији Social Networks, Станка Јовичић и Бојан Кундачина су представили рад Library in the Media - How Libraries are Presented in the Media.

За време Конференције, заинтересовани су могли да учествују и у раду специјалних сесија-радионица, као и да погледају изложбу са постер презентацијама.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Учешће Библиотеке града Београда на 11. QQML конференцији. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja