КОЛАГРАФИЈА ЕКСПЕРИМЕНТИ У ГРАФИЦИ

У среду, 28. јула, у галерији Атријум, представљена је књига са пратећом изложбом „Колаграфија експерименти у графици“ ауторке Иване Флегар. 

Књига је  резултат је докторског пројекта у коме се ауторка  бави истраживањем могућности  употребе савремених материјала у графичкој техници колаграфији. Представља  својеврстан приручник у коме су сублимирана сазнања  произашла из истраживачког пројекта.

 Детаљни описи документовани  су фотографијама отисака на којима презентује  ликовне потенцијале материјала које  је  користила као матрице, али  и не мање важне    информације о  њиховој издржљивости.

У овом тренутку књига ” Колаграфија експерименти у графиици” представља једини и драгоцени  приручник о техници и могућностима ове експерименталне графичке технике и незаобилазни водич  за оне којима је радозналост почетни импулс уметничког изражавања. У овој књизи пронаћи  ће неопходна упутства  и смернице  ка  колаграфским потенцијалима.   Крајњи  циљ Иваниног садржајног путовања кроз колаграфију је дељење искуства и афирмација  ове графичке технике.  Изложба која прати књигу посебно је  драгоцена, јер изложени отисци представљају својеврсне “ документарне фотографије” са узбудљивог путовања на којима је бележила  исходе ликовних и технолошких огледа.

Књига ” Колаграфија експерименти у графици” доноси   јасна, информативна објашњења за постизање најбољих резултата и зато представља приступачан, референтни водич за савремене уметнике и нема сумње да  ће им  бити незаобилазно полазиште на путу ка овој графичкиј техници.

Изложба је отворена до 10. августа.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КОЛАГРАФИЈА ЕКСПЕРИМЕНТИ У ГРАФИЦИ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja