ЗАВРШЕНА ШЕСТА МЕЂУНАРОДНА КЊИЖЕВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,МОМИНИ ДАНИ“ У МИРИЈЕВУ

Овогодишња шеста међународна књижевна манифестација ,,Момини дани“ отпочела је у понедељак 7.10. свечаним отварањем у организацији Књижевног клуба Мала птица.  Манифестација је и ове године имала два песничка фестивала: ,,Хиландарци“ за одрасле и ,,Миријевски Орфеј“ за децу.

На првој вечери су пријатељи и сарадници Моме Димића говорили о његовом лику и делу, а посебан осврт је дала књижевница Славица Мастикоса, координатор сарадње Удружења књижевника Србије и дијаспоре, будући да је Мома Димић био амбасадор српске књижевности. Потом су уручене награде награђеним есејистима који су ове године писале есеј на тему Димићеве књиге ,,Хиландарци.“ 

Друго вече је било посвећено деци, ученицима средњих школа који су на конкурсу учествовали писањем поезије и кратких прича. Њима су на овој вечери биле уручене награде и похвале. Било је и гостију из других градова Србије.  Програм је обе вечери обогатила својим музичким прилозима на разним инструментима музичка школа ,,Владимир Ђорђевић“.

Треће вече манифестације је био наставак фестивала ,,Хиландарци“ на коме су се појавили песници, учесници песничког маратона, који су говорили своје стихове.

Организатори ове велике манифестације су поред Књижевног клуба Мала птица, библиотека ,,Мома Димић“ у чијем простору је одржана цела манифестација, музичка школа ,,Владимир Ђорђевић“ коју су представили ученици на челу са изванредним професором Мирославом Босанцем и општинско удружење пензионера Звездаре-огранак Миријево на челу са Душаном Матићем.

Манифестацију је подржао Секретаријат за културу града Београда захваљујући коме је манифестација и одржана као и неколицина појединаца из Миријева.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ЗАВРШЕНА ШЕСТА МЕЂУНАРОДНА КЊИЖЕВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,МОМИНИ ДАНИ“ У МИРИЈЕВУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja