КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИЛАНА ЛУКИЋА У МАЛОЈ ПТИЦИ

Синоћ у библиотци ,,Мома Димић“, одржано је још једно успешно књижевно  вече у организацији Књижевног клуба ,,Мала птица“. Књижевник Милан Лукић представио је публици своју изванредну књигу ,,Body & Copper”, књигу љубавних песама о бакру и вину. Књига је изашла двојезично, поезија је штампана на српском и енглеском, а рецензију за ову књигу је написао књижевник Радомир Андрић. О књизи је на вечери говорио књижевник Видак Масловарић, а сам аутор је представио своју поезију.

За ову књигу аутор је добио једно од највиших признања, Ракићеву награду, 2013.године. Његова прва песничка збирка ,,Тело“ награђена је 1994. Дисовом наградом, а потом је издао ,,Антологију народних песама о Краљевићу Марку“ (са Иваном Златковићем.)

Публика је уживала у овој модерној, несвакидашњој поезији која се котира у сам врх савремене српске поезије и представља изузетно песничко умеће.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИЛАНА ЛУКИЋА У МАЛОЈ ПТИЦИ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja