РОМАН „ПОТОК“

Роман „ Поток“ Братислава Р. Милановића промовисан је у библиотеци „Мома Димић“ у Миријеву у уторак 18. новембра 2014. године у организацији књижевног клуба „ Мала птица“. Братислав Р. Милановић је студирао југословенску и светску књижевност на Филолошком факултету у Београду.Радио је и као новинар у Радио Београду. Члан је удружења књижевника Србије. Пише поезију и прозу.Милановићева поезија се налази у више српских антологија објављених код нас и у свету. Добитник је више књижевних награда. Ово је његов први и једини роман.

Роман „ Поток“ је први пут објављен 2001. године у издању „ Нолита“, када је и добио Нолитову награду.Ово је друго поправљено издање романа  „Поток“ у издању ЦЕКИТ-а из Зајечара.

Роман је исповесна прича о породици, пријатељству, ратним догађајима, љубави. Састоји се из три приповедна нивоа. Први приповедни ниво је детињство главног јунака Лазара у рударској колонији. Друга приповедна линија је ПЛАВА СВЕСКА – зреле године главног јунака Лазара у Паризу. Трећа приповедна линија је роман у роману која се зове ЖУТА СВЕСКА – ратне белешке Лазаревог оца. Све три приче су испричане у трећем лицу.

О роману су говорили књижевници Видак Масловарић и Јанко Вујиновић.

Кратким одломком из књиге „Живео живот Тола Манојловић“ Моме Димића започело је и овог уторка књижевно вече.

Присутнима су се испред књиженог клуба „ Мала птица“ обратили Мирослав и Богданка Костић обавестивши присутне о манифестацији „Момини дани“ и књижевним вечерима које се одржавају сваког првог и трећег уторка у месецу у библиотеци „Мома Димић“.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - РОМАН „ПОТОК“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja