ИЗЛОЖБА СЛИКА ИВАНКЕ ДЕНДА

У присуству бројних поштовалаца, у уторак у 19 часова  у библиотеци „Бранко Миљковић“ свечано је отворена 20. по реду самостална изложба слика Иванке Денда,филолога и сликара из Београда.

О осведоченом таленту, лепоти и позитивној енергији којом одишу Иванкина платна, говорио је Сташа Живковић, историчар уметности и ликовни критичар, наглашавајући једноставност која мора публику на свакој ауторкиној изложби да обрадује и упозори као  пркос суровости у времену у коме живимо.Свечаност је улепшало музицирање на виолини Јосипа Чале, дипломираног музичара, који је извео три минијатуре. Модератор свечаности у Галерији Бранко Миљковић је била Жељка Шаин Милошевић, начелник  Бибиотеке .

Иванка Денда се после двогодишње паузе вратила штафелају, на радост љубитеља ликовне уметности, њених пријатеља и поштовалаца и, како је сама рекла, и ова изложба и рад на њеној припреми су доказ да су рад и поштовање божјег дара, увек драгоцени залог за добар осећај да смо активни, да постојимо и остављамо траг у времену у ком живимо..

Иванка Денда самостално излаже од 1965. године. Учествовала је на преко 40 колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник је многих признања и похвала као и две међународне награде. Њене слике се налазе у приватним колекцијама широм земље као и у Русији, Америци, Мађарској, Грчкој, Швајцарској, Кипру и Тунису. Живи и ради у Новом Београду.

Изложба у Галерији Миљковић биће отворена до 14. новембра. Улаз је слободан.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА СЛИКА ИВАНКЕ ДЕНДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja