Изложба креатополис арт студија

У галерији библиотеке Бранко Миљковић отворена је 22. јуна годишња изложба Креатополис арт студија. На изложби су представљени радови полазника ове уметничке школе из периода од јануара до јуна 2021. године. Иако су млади уметници различитог узраста, од двогодишњака, па до тинејџера, основу и фокус њиховог овогодишњег рада чини цртеж.

Register to read more...

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда

Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију  инвалида Звездара у сарадњи са Градском општином Звездара и Библиотеком ‚‚Вук Караџић"  организовали су у  галерији библиотеке ‚‚ Бранко  Миљковић" (Булевар краља Александра 298) продајну хуманитарну изложбу слика Марка Игњатијевића са циљем да се приход усмери као помоћ социјално угроженим појединцима и породицама са Звездаре.

Register to read more...

Изложба слика Светлане Вранић РАТ И МИР

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић"  је 17.5. постављена изложба слика   Светлане Вранић  под називом РАТ И МИР.

Ауторка је награђена многим ликовним наградама, не само за свој сликарски рад већ и за педагошки рад на развоју ликовног израза код деце.

Пета самостална изложба Светлане Вранић је симболични приказ културе сећања на завршетак Другог светског рата, чије је обележавање и повод излагања радова.

Register to read more...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "БЕОГРАДСКЕ ПРИЧЕ" ВУКАНА ВУКАНИЋА

У Библиотеци "Бранко Миљковић" 01. марта 2021. године отворена је изложба под називом "Београдске приче"  академског сликара и професора Вукана Вуканића. Изложено је 14 радова који топлим бојама и богатим колоритом  причају  београдске приче, пружајући ведар поглед на град. Приказана колекција слика обухвата радове малих али и великих формата и  рађена је у техници уље на платну.

 Уз поштовање епидемиолошких мера изложбу је могуће погледати  до 20. марта 2021.

Register to read more...

ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА РАНКА БРКИЋА

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић" је 8.2. постављена изложба акварела Ранка Бркића.Изложена колекција акварела је тематски разноврсна -  од пејзажа до градских амбијената.
Ранко Бркић је први пут имао прилику да изложи своје радове на Новом Зеланду 2003.Од тада је  приредио тридесетак самосталних изложби, истражујући свој уметнички израз и у техници уљаних пастела али и уља на платну. 
Изложбу је могуће погледати до 26.2. уз поштовање свих епиде

Register to read more...

ИЗЛОЖБА "ЈА ПИКАСО"

У Библиотеци ‚‚Бранко Миљковић" , од 18. 1. посетиоци могу погледати изложбу под називом ‚‚Ја Пикасо". Поставком су представљени ликовни  радови бивших и садашњих ученика Основне школе ‚‚Драгојло Дудић". Изложени радови су настали на часовима цртања и сликања, као инпирација Пикасовим делом. Радови су рађени  у техници темпера на платну. Организатор изложбе је Сандра Вујић, наставница ликовне културе.

Уз поштовање епидемиолошких мера заштите, посетиоци ће моћи да погледају изложбу до 5.2. 

Register to read more...

Креатополис арт студија

У библиотеци „Бранко Миљковић“ постављена је трећа по реду изложба полазника Креатополис арт студија. Близу тридесет изразито талентованих ученика, узраста од предшколског па до гимназијског, учинили су да ова новогодишња изложба буде прави мали празник за очи. Њихова менторка и академска сликарка Јана Растегорац Вукомановић и овога пута нашла се у улози кустоса.

Register to read more...

Изложба фотографија ‚‚VIVA NATURA".

У галерији библиотеке ‚‚Бранко Миљковић"  изложена је збирка фотографија,  Оливере Калдесић, под називом ‚‚VIVA NATURA".

Ауторка јебиблиотекар и мастер економије. Воли природу и учава њену лепоту, тако да је бављење фотографијом логичан след. Учествовала је на XII Међународној изложби фотографија ‚‚Вода=живот".

Самостално је излагала у Галерији Атријум Библиотеке града Београда и Атељеу и галерији ‚‚Чубрило" кула на Гардошу.

 

Register to read more...

Изложба диорама Мине Симић

У библиотеци ‚‚Бранко Миљковић" 23.9. је постављенa изложба диорама Мине Симић. Ауторка је дипломирала на мастер студијама Факултета примењених уметности у Београду на Одсеку Графика и књига.

Изложено је 19 минијатура које приказују "измаштане просторе", туђе собе, по чему изложба и носи назив.  Инспирисане вечном жељом "свакога човека да завири у туђу кутију" а са идејом да их  "посматрач доживљава као стварне успомене из неких давних времена".

Register to read more...

"Слика је песма без речи"

У библиотеци "Бранко Миљковић" 26.10.2020. постављена је изложба под називом "Слика је песма без речи" Теодоре Стојановски ученице осмог разреда ОШ "Васа Пелагић" .

 Изложба обухвата слике рађене акрилним бојама на платну, аквареле, цртеже графитом и дрвеним бојама. Љубав према цртању и сликању прати је од детињства, а сви радови су настали без усавршавања у сликарским школама.

Register to read more...

Oтворена изложба слика "После зиме

У среду 04 марта 2020. године у галерији "Бранко Миљковић" отворена је изложба слика "После зиме...", 13  уља на платну, аутора Надежде Петрановић. Надежда Петрановић је редовни професор у пензији Факултета

за физичку хемију, а сликањем се бави по одласку у пензију, од 2008. године. До сада је учествовала на више колективних изложби (преко 70) и ликовних манифестација. Добитник је више награда и похвала на ликовним конкурсима.

Register to read more...

ВЕЧЕ ЖИВКА НИКОЛИЋА У МАЛОЈ ПТИЦИ

Синоћ, у библиотеци Мома Димић, у организацији Књижевног клуба Мала птица одржано је изузетно књижевно вече на коме се представљала поезија књижевника Живка Николића. Овај плодоносан песник је до сада објавио неколико песничких књига као што су: Покретне ватре, Бели вид, Источне зоне, Извор на камену и друге. Поезију су представљали његови гости, књижевници: Мирјана Митровић, Драгица Ужарева, Верица Преда, Николина Бабић, Коста Лозанић и Верица Илић. 

Register to read more...

Изложба посвећена Дану дипломата

14. 2. 2020 у 18.00 у галеријском простору библиотеке "Бранко Миљковић", отворена је изложба ликовних радова ученика школе при Амбасади Русије у Србији. Изложба под називом "Друже се деца на шареној планети", обухватила је  49 радова  српских и руских ђака руске школе при Амбасади Русије у Србији и 14 радова Ликовне школе из Казања.
Изложба је посвећена Дану дипломата, који се обележава 10.2. 2020.
Радови ће бити изложени до 25. 2. 2020.

Register to read more...

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У МАЛОЈ ПТИЦИ

Синоћ је у библиотеци Мома Димић одржано још једно вече у организацији Књижевног клуба Мала птица. На вечери је своју најновију књигу промовисао књижевник Видак Масловарић. Представљана је његова књига есеја О магији речи. О књизи су говорили књижевници Братислав Р.Милановић и Миљурко Вукадиновић. Књига је веома значајан допринос српској књижевности јер представља савремене српске песнике широј књижевној јавности и једна је од ретких књижевних критика те врсте. 

Register to read more...

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У МАЛОЈ ПТИЦИ

Синоћ је у Књижевном клубу Мала птица промовисана антологија српских песника ,,Фигуре у тексту-градови у фокусу“, ,,јединствен пројекат од виталног значаја за афирмацију и валоризацију савременог српског песништва“ који ,,представља најшире и најособеније представљање савременог песничког стваралаштва“ насталог у последњих педесет година на територији Србије.

Register to read more...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja