„ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2019“

У четрвртак, 23. маја 2019, са почетком у 12 часова, у препуној читаоници Одељења Библиотеке „Свети Сава“ у Земуну одржана је завршна свечаност доделе диплома најуспешнијим учесницима „Читалачке значке 2019“. У овогодишњој манифестацији, коју организују Библиотека „Свети Сава“ и Пријатељи деце Земуна, учествовали су ученици седамнаест основних школа Земуна и Сурчина. 

Испитивање и оцењивање ученика савесно и одговорно обавила је комисија коју су чиниле Мира Стојнић, библиотекар, Татјана Васковић, библиотекар и Јелена Стевановић, библиотекар у ОШ „Михајло Пупин“. Овогодишњи конкурс био је врло успешан, са великим бројем пријављене деце, њиховим изврсним знањем и великим бројем награда. Од ове године уведена је и награда Велики поштовани илустратор.

 Свечану доделу награда увеличао је и Радислав Јовић, писац за децу, који је говорио своју поезију, а Лена Вајс, Нина Костадиновић и Дуња Пањик одрецитовале су на себи својствен начин песме Душана Радовића, Јована Јовановића Змаја и Бране Цветковића. Тара Балабан је извела музичку тачку на гитари, а победнице општинског такмичења у певању, Данијела Станић и Анастасија Костић, извеле су две етно песме.

Изложба фотографија ученсика „Читалачке значке“ постављена је у холу Библиотеке, а презентација награђених радова могла је да се погледа у току трајања      свечаности.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2019“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja