Одржана радионица "Урнебесна физика"

У петак, 18. јуна 2021. године, у Огранку "Владан Десница" у Сава центру одржане су две интерактивне радионице за ученике четвртог разреда ОШ "Лаза Костић", који су нас посетили са својим учитељицама Слађаном Марић и Мирјаном Савић и библиотекарком Снежаном Видаковић.

Опширније...

Промоција књиге "Ја сам Акико"

У Огранку „Владан Десница“ у Сава центру 15. јуна 2021. године одржана је промоција књиге за децу и младе „Ја сам Акико“ у присуству ученика седмог разреда ОШ „Младост“, њихових наставница Марте Анђелић и Вање Секуловићи библиотекарке Тање Марсенић - Врбица. Кроз необичан свет девојчице Акико која не воли границе, као и кроз свој живот и стваралаштво водио нас је аутор књиге Стефан Митић Тићми. У уверењу да је смисао живота љубав и вечита потрага за њом поздравили смо се до наредног сусрета.

Опширније...

Додела сертификата полазницима курса руског језика

Након завршетка првог циклуса бесплатних часова руског језика у библиотеци „Владан Десница“ на Новом Београду, полазницима истих су 26. фебруара 2020. године у просторијама библиотеке додељени сертификати о успешно савладаном курсу. На опште задовољство свих присутних, сертификате су поделили Михаил Бондар, руководилац представништва Руске хуманитарне мисије на Балкану, и Надежда Кондрат, професор руског језика и водитељ курса.

Бесплатни часови руског језика за чланове Библиотеке града Београда настављају се и у наредном периоду, како за полазнике са добијеним сертификатима, тако и за оне који су почели у новембру 2019. године.

Опширније...

Вртић „Жан Жак“ у посети библиотеци „Владан Десница“

Малишани из новобеоградског вртића Жан Жак, заједно са својим васпитачима, посетили су нас у четвртак 20.фебруара. Овогодишње дружење започели смо речима добродошлице, упознавањем са библиотекаркама, кратким правилима понашања у библиотеци, као и коришћењем библиотечког фонда.

Опширније...

Зимске чаролије у библиотеци „Владан Десница“

Штићеници дневног боравка „Сунце“, за особе ометене у развоју, посетили су нас 16. јануара, и тиме наставили започету сарадњу. Након уводног поздрава, и кратког подсећања на претходна дружења, започели смо прву овогодишњу радионицу посвећену зими и зимским радостима.

Опширније...

Предавање за студенте завршне године Библиотекарства и информатике

У огранку „Владан Десница“ у Сава Центру 24. децембра 2019. године у 12 сати одржано је предавање по позиву студентима Катедре за библиотекарство и информатику. Након поздравне речи Блажимира Јоковића, начелника библиотеке „Вук Караџић“ Нови Београд, библиотекар Наташа Булатовић говорила је на тему “Културни програми и односи са јавношћу у Библиотеци града Београда“.

Опширније...

РАСПОРЕД ОДРЖАВАЊА ЧАСОВА РУСКОГ ЈЕЗИКА У ЧИТАОНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ „ВЛАДАН ДЕСНИЦА“У САВА ЦЕНТРУ

ПОНЕДЕЉАК:

Деца: 10:30- 11:15 (за напреднију децу)

I група : 12:00-13:00

Деца: 16:30-17:15

II група: 17:30-18:30
 

УТОРАК:

Напредни ниво: 16:45-17:45

СРЕДА :

Деца:  10:30-11:15           

I група:  12:00-13:00

Напредни:  16:30-17:30

II група: 17:30-18:30
 

СУБОТА:

Деца:  12:00-12:45

Почетници одрасли: 12:45-13:45

Радионица „Одело не чини човека“

У Библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, током новембра 2019. одржано је 6 програма за 150 предшколаца из вртића „Весна“, „Чуперак“, „Зека“, „Лептирић“ и „Пчелица“. У оквиру програма „Упознавања деце са жанром бајка“ играна је игра „Погоди бајку“, где су деца на основу слика ликова и упечатљивих догађаја из бајки, погађала о којој бајци је реч. Представљено им је шта су бајке, о чему говоре, који ликови се појављују, како почињу и како се завршавају, које су поуке, шта можемо да научимо читајући их. Уз пратњу ПП презентације читали смо бајку Х.К. Андерсена „Царево ново одело“, након чега смо разговарали о ликовима и радњи ове бајке.

Опширније...

Дечији возић у библиотеци „Меша Селимовић“

Сваке године у октобру са задовољством се у библиотеци "Меша Селимовић" у 70. блоку на Новом Београду дружимо са малишанима из оближњих вртића. 25. 10. 2019. посетило нас је осамдесеторо деце из три предшколске групе вртића "Срна". Том приликом смо упознали децу са правилима понашања у библиотеци и са начином позајмљивања књига. Прочитали смо им неколико песама Чика Јове Змаја, разговарали са њима о прочитаном и одговарали на питања предшколаца. Деца су певала и рецитовала песме које су научила у вртићу. Формиравши возић, малишани су обишли библиотеку и поздравили се, уз обећање да ће редовно да долазе и позајмљују књиге, као и да ће цртежима да овековече ову посету библиотеци. Kад нам васпитачи доставе дечје радове, у холу библиотеке биће постављена изложба, као подсетник на овогодишње дружење са предшколцима.

Опширније...

Радионица '' Инклузија кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''

У сарадњи Хенди центра ''Колосеум'' и Библиотеке града Београда, 16. маја 2019. године, у  простору  огранка ''Владан Десница'' на Новом Београду, успешно је одржана још једна у низу радионица''Инклузија  кроз уметност - промоција инклузије кроз аудио-визуелне уметности''. Радионицу је водила харфисткиња Жељка Милошевић, уз асистенцију ученице харфе Лорете Хаџи Паунковић. Овога пута, учесници радионице били су корисници Дневног боравка ''Сунце'' - центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју са подручја града Београда, у пратњи дефектолога Славице Ђерковић и Јасмине Батиловић и радног терапеута Ранка Илића.

Опширније...

Свечано отворена реновирана Библиотека „Вук Караџић" на Новом Београду

У понедељак, 22. априла 2019. године, тачно у подне, свечано је отворена реновирана Библиотека „Вук Караџићˮ, централна библиотека у општини Нови Београд. Библиотека функционише у оквиру библиотечке мреже Библиотеке града Београда, а налази се на адреси Булевар Зорана Ђинђића 152.

Опширније...

Прослава јубилеја рођења Сергеја Михалкова 29. март 2019.

Широм Русије у марту се прослављало 106 година од рођења Сергеја Михалкова, великог руског дечјег писца. У библиотеци „Владан Десница“, у чијем окриљу се налази Библиотека руске књижевности, поклон Руске фондације за културу која носи име овог великог писца, обележен је овај јубилеј на креативан и занимљив начин. Пиредили смо програм за децу четвртог, петог и осмог разреда две новобеоградске школе - „Ђуро Стругар“ и „Лаза Костић“.

Опширније...

Предавање на тему „Безбедност деце и одраслих на интернету“

У среду, 27. марта 2019.  у библиотеци „Владан Десница“ у Сава Центру, предавање на тему “ Безбедност деце и одраслих наинтернету”одржао је Влада Арсић, наш познати писац и лиценцирани предавач МУП-а. Он је такође и едукатор  Фондације „Тијана Јурић“ из Суботице. Само у последње три године одржаоје више од 300 предавања и трибина у основним и средњим школама широм Србије.

Опширније...

Књижевно вече са Милијаном Барјактеревић

Дана 01. 04. 2019. год. имали смо част да угостимо Милијану Барјактаревић у Библиотеци   „Владан Десница“ у Сава центру.  Милијана Барјактаревић је дипломирани библиотекар и ради у библиотеци у Сремској Митровици.

Опширније...

Обавештење за кориснике читаонице у библиотеци "Владан Десница" ул. Милентија Поповића 9, центар "Сава"

Поштовани корисници, 
 
Обавештавамо вас да ће читаоница, због одржавања часова руског језика,  бити недоступна за коришћење у следећим терминима :
 
Понедељком 12:00-13:00 и 17:30-18:30
Уторком 16:30-18:30
Средом , 10:30-11:15, 12:00-13:00 и 17:30-18:30
Четвртком  16:30-18:30
Суботом 10:30-11:15, 12:00-13:00
 
 
Захваљујемо на разумевању.

Прва посета библиотеци „Владан Десница“

На велико задодовољство библиотекара у фебруару и марту месецу посетиле су нас старије вртићке групе вртића „Пчелица“, „Весна“, „Лептирић“, „Зека“ и „Чуперак“. Ово је била прва посета библиотеци малишана из ових вртића. Том приликом упознали смо их са правилима понашања у библиотеци, као и са начином позајмљивања књига. Весели и расположени, радо су одговарали на питања библиотекара о књигама и сликовницама које воле и које им родитељи читају. Свако дете је навело неку своју омиљену причу или бајку.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Нови Београд. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja