Серијал „Познати Врачарци говоре“ у Библиотеци „Петар Кочић“ на Врачару

У Библиотеци „Петар Кочић“ на Врачару је, 25. јануара, одржан први у низу програм из серијала „Познати Врачарци говоре“. Иницијатор серијала је новинар Драгослав Симић, дугогодишњи уредник Документарног програма радио Београда 2 и оснивач сајта Audio i Foto arhiv SIMIĆкоји убухвата 1000 линкова на којима говоре људи из његових документарних емисија. 

Сајт представља својеврсну „историју 20. века пред микрофоном“, а први програм у библиотеци је посвећен познатом редитељу, историчару филмаи професору Факултета драмских уметности у Београду Дејану Косановићу. Он је, прво као асисент режије многих домаћих и страних редитеља, а затим и као редитељ реализовао 35 документарних филмова и преко 200 телевизијских документарних емисија за југословенске и иностране телевизије. Аутор је и великог броја студија из историје филма.

На програму у Библиотеци приказан је филм о животу и раду Дејана Косановића чији је аутор професор ФДУ Раденко Ранковић, а чули смо и тонски запис емисије у којој је Драгослав Симић урадио интервју са Дејаном Косановићем. О овом даровитом уметнику говорили су и његова ћерка Мелита Косановић, филмски редитељ Зоран Поповић и новинар Драгослав Симић.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Серијал „Познати Врачарци говоре“ у Библиотеци „Петар Кочић“ на Врачару. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja