ПРОЈЕКАТ „ ЈА НЕ ВРЕЂАМ“ НА ВРАЧАРУ

Градска општина Врачар је покренула пилот пројекат „Ја не вређам“са циљем да се кроз интерактивна предавања код деце развије осетљивост, толеранција, међусобно уважавање и поштовање различитости,као и да се јача инклузивности сарадња, а све ради превенције вршњачког насиља. Циљна група овог пројекта су ученици трећег разреда врачарских основних школа и он се реализује кроз низ радионица које су осмислиле и које воде професорка Јелена Пантић и професорка Милица Николић, представница Скандинавског кутка и Снежана Милчић, координаторка Канцеларије за равноправност полова. 

Један од ових едукативних програма је одржан 19. марта 2016. године у Библиотеци „Петар Кочић“ на Врачару, уз велико ангажовање библиотекарки. Деца су говорила о својим вршњацима, односима унутар групе, упоређивала међусобна искуства и ставове, радила илустрације на задате теме, глумила...Настојали смо да, кроз разне активности, деципокажемо да су социјални односи веома важни и да другарства нема без успостављања пријатељских, подржавајућих вршњачких односа.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ПРОЈЕКАТ „ ЈА НЕ ВРЕЂАМ“ НА ВРАЧАРУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja