ДАНИ ЕВРОПСКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ 2018 "ХРАНА, НАШЕ КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ"

 У склопу обележавања "Дана европске баштине 2018", а у сарадњи са Градском општином Земун, 20. септембра 2018. године, са почетком у 18 часова, у читаоници Одељења Библиотеке "Свети Сава" у Земуну одржана је презентације међународног покрета "Slow food", који све своје активности заснива на очувању културне баштине.

У име београдске подружнице ове организације презентацију је одржала Мирјана Остојић, говорећи о храни као културном наслеђу и потреби и настојању да се сачувају аутохтоне врсте биљака и животиња нашег поднебља, како бисмо својим потомцима оставили боље место за живот. Такође је напоменула да је ова организација основна као покрет који се бори за очување породичних и зравих друштвних вредности, насупрот брзом индрустијском начину живота чија је карактеристика и брза храна.

 У другом делу предавања, Снежана Ђуричин пристунима је говорила о историји ферметисаних производа, у првом реду сира и других млечних култура. Присутни су били у  могућности да пробају домаћу, аутентичну бозу, некада тако присутну у нашим животима, а сада потпуно потиснуту индустријском производњом.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ДАНИ ЕВРОПСКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ 2018 "ХРАНА, НАШЕ КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja