ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ

У среду, 25. марта 2015. године у читаоници Одељења Библиотеке „Свети Сава“ у Земуну, са почетком у 12 часова, свечаном доделом награда обележен је Светски дан поезије, 21. март. Градска општина Земун, у сарадњи са земунском библиотеком и основним школама са територије општине, организовала је такмичење за најлепшу песму или причу на тему „Мој Земун“.

Стручни жири у саставу: Драган Марковић, проф. Српског језика и књижевности, председник жирија, Данијела Губеринић, проф. опште књижевности са теоријом књижевности и Олга Влашић, књижевник и новинар, доделио је награде најбољим учесницима. Награде су добили: Давид Мијатовић, ученик ОШ „Светозар Милетић“, Младен Јовановић, ученик ОШ „Петар Кочић“ и Симона Кнежевић из ОШ Станко Марић из Угриноваца. У категорији ученика млађег узраста, награду је добио Алекса Кнежевнић из ОШ „Илија Бирчанин“. Посебна награда за најдуховитији рад додељена је Уни Марељи, у ченици ОШ „Раде Кончар“ из Земуна.

О историјату земунске библиотеке гоборила је Наташа Тркуља, начелник Одељења, а програм је водио Миле Ђурићи из Одељења за друштвену делатност и привреду Градске општине Земун.

У уметничком делу програма учестовали су ученици Музичке школе „Коста Манојловић“ који су извели две композиције.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja