„ПРЕД ЛИКОМ СВЕТОГ САВЕ“ 2016

У уторак, 26. јануара 2016. године, у Одељењу Библиотеци „Свети Сава“ у Земуну, са почетком у 12 часова, доделом награда најбољим учесницима на литерарном и ликовном конкрурсу „Пред ликом Светог Саве“, обележен је дан великог реформатора, хуманисте и просветитеља.

На конкурсу, који Библиотека организује са Пријатељима деце Земуна а поводом дана оснивања Библиотеке „Свети Сава“, учестовали су ученици основних школа са територије општине Земун. У овогодишњој конкуренцији учестовало је 165 ликовних и 77 литерарних радова.

Литерарне радове оцењивала је комисија коју су чиниле Миљка Коцић и Мира Стојнић, библиотекари Библиотеке „Свети Сава“. Награду су добили: Лена Зоговић из ОШ „Мајка Југовића“, Анастасија Пековић из ОШ „Пеар Кочић“, Катја Симић из ОШ „Мајка Југовића“, Томислав Бурсаћ из ОШ „Раде Кончар“ и Душан Радовић из ОШ „Гаврило Принцип“.

Ликовне радове оцењивала је Миомира Јовић, ликовни примењени уметник, а награђени су Анастасија Костић из ОШ „Раде Кончар“, Марија Војин из ОШ „Гаврило Принцип“, Ана Јовановић из ОШ „Гаврило Принцип“ и Коста Кепџија из ОШ „Михајло Пупин“.

Специјалну награду добили су ученици III/2 ОШ „Мајка Југовића“ са учитељицом Анком Девић, за групни ликовни рад о Светом Сави.

На конкурсу су, поред осталих,  учествовали и ученици ОШ „Станко Марић“ из Угриноваца, као и ученици специјалне школе „Сава Јовановић Сирогојно“ из Земуна.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „ПРЕД ЛИКОМ СВЕТОГ САВЕ“ 2016. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja