ДОНАЦИЈА КЊИГА БИБЛИОТЕЦИ „СВЕТИ САВА“

У понедељак, 22. фебруара 2016. председник Градске општине Земун Дејан Матић,поводом Међународног дана матерњих језика, уручио једонацију књига библиотеци „Свети Сава“.
 
Библиотека „Свети Сава“ од данас је богатија за 240 књига које је, испред Градске општине Земун, директорки Библиотеке града Београда Јасмини Нинков,уручио председник Матић, као помоћ библиотеци у богаћењу књижног фонда делима Нушића, Балзака, Исаковића, Душана Ковачевића, Гогоља и других писаца.

„Ова донација биће свакако од користи свим грађанима Земуна, а пре свега ученицима који редовно посећују библиотеку. Надам се да ће чланови библиотеке знати да препознају колико је важно да користе њен фонд и да на прави начин, уз помоћ књиге,оплемене своје знање. Општина Земун је и до сада организовала прикупљање књига за школске библиотеке и активно учествовала у прослави Међународног дана матерњег језика, у чему нам је управо ова библиотека веран партнер“, изјавио је председник Матић.

 
Директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков захвалила је Општини Земун и председнику Матићу на донацији и истакла да је овом донацијом Општина показала бригу о деци и њиховом образовању. Она је рекла да је библиотека „Свети Сава“ најстарија библиотека у систему Библиотеке града Београда.
 
Смисао обележавања Дана матерњих језика јесте буђење одговорности и свести најмлађих на којима свет остаје. Тако је и обележавање овог датума последица чињенице да у последњих неколико деценија матерњи језици убрзано нестају. То се не односи само на језике који немају писмо, на дијалекте, већ и на језике са дугом културном традицијом и релативно великим бројем живих говорника.
 
Међународни дан матерњег језика обележава се широм света21. фебруара. Основни циљ је подизање свести о значају матерњег језика и мултилингвизма. Овај дан је успостављен 1999. године од стране УНЕСКО-а, на предлог Бангладеша, и обележава се редовно од 2000. године.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ДОНАЦИЈА КЊИГА БИБЛИОТЕЦИ „СВЕТИ САВА“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja