„ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2016“

У четвртак, 19. маја 2016. године, са почетком у 12 часова, у свечаној сали Градске општине Земун, одржана је завршна свечаност „Читалачке значке 2016“ за општине Земун и Сурчин. Ову велику манифестацију читања, лепог изражавања и писања, већ 13. годину организују Пријатељи деце Земуна и Одељење Библиотека „Свети Сава“, Земун и Сурчин.

У овогодишњем такмичењу учестовало је 18 основних школа из Земуна и Сурчина, а жири, у саставу Миљка Коцић, библиотекар на Одељењу за децу, Мира Стојнић, библиотекар у Одељењу за одрасле кориснике и Јелена Стевановић, професор српског језика и књижевности, испитао је око 450 деце које су се квалификовала за даље такмичење.

Додељено је дванаест диплома Велики поштовани говорник и једанаест диплома Велики поштовани писар, као и преко 280 диплома Мали поштовани говорник и 120 диполома Мали поштовани писар. Најбољи су на поклон од Библиотеке града Београда добили књиге, а од Пријатеља деце Земуна књиге и дипломе.

Манифестација „Читалачка значка“ је добар показатељ заједничког рада на афирмацији културе и промоције књиге и читања, у којој учествују ученици, наставници, школски библиотекари, библиотекари општинских библиотека, локална удружења и Општина Земун, која је ове године обезбедила простор за одржавање завршне свечаности.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - „ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2016“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja