ДЕЧЈА НЕДЕЉА У БИБЛИОТЕЦИ

У склопу обележавања Дечје недеље, која се ове године одржавала од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“, активисти организације Пријатеља деце Земуна, представили су у Одељењу Библиотеци „Свети Сава“ у Земуну, рад своје организације, с посебним освртом на положај деце, њихова права и одрастање у здравом окружењу.

Опширније...

ЦВЕЋЕ У БИБЛИОТЕЦИ

У читаоници Одељења Библиотеке "Свети Сава" у Земуну отворена је изложба акварела са темом цвећа које је ауторка сликала на својим путовањима по Копаонику, Дивчибарама, Мелбурну, Барселони...

Аутор изложбе је Данче Тришић, просветни радник у пензији. Изложба може да се погледа у току септембра месеца у Библиотеци "Свети Сава" у Земуну.

Опширније...

"ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2021"

Упркос епидемилошкој ситуацији и новом начину праћења наставе, "Читалачка значка" је и даље омиљени задатак земунских и сурчинских основаца, чиме су показали љубав према читању и новим изазовима, као и вредноћу и посвећеност свом образовању.

 

Захваљујући школским библиотекарима, родитељима, а навише деци, учесницима овогодишње манифестације, и 2021. године смо имали дивне читалачке дневнике који су такмичили у две категорије: Велики Поштовани Писар и Велики Поштовани Илустратор. Због немогућности разговара са учесницима, већ другу годину за редом не додељује се награда Велики Поштовани Говорник.

Опширније...

"ПРЕД ЛИКОМ СВЕТОГ САВЕ"

 Захваљујући ангажованости и труду ученика, библиотекара и наставника земунских и сурчинских основних школа, и ове године успешно је завршен литерарни и ликовни конкурс "Пред ликом Светог Саве" који годинама организују Одељење Библиотека "Свети Сава", Земун и Сурчин и Пријатељи деце Земуна.

Због епидемилошке ситуације и мера које се због пандемије предузимају у школама и у установама културе, радови су достављани електорнски, оцењени су и најбољи учесници су, 27. јануара 2021. године, на Савиндан, добили награде у виду вредних књига и диплома.

Опширније...

"ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2020"

У овогодишњем такмичењу "Читалачка значка 2020" није било могуће испитати учеснике основних школа које традиционално учествују у овој великој акцији промоције књиге и читања. У договору са Активом шкослких библиотекара, одлучено је да награде буду додељене у категорији писара и илустратора, јер је говорнике, због епидемилошке ситуације, било немогуће оценити.

Опширније...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Zemun. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja