Дечјa недељa у библиотеци "Вук Караџић"

 Обележавање Дечје недеље у библиотеци "Вук Караџић" на Звездари почело је 09.10.2017. године, у 10 часова доласком тридесет  предшколаца из прдшколске установе "Цврчак".Децу су дочекали библиотекари Биљана Данић-Грбић и Милица Буха. Деца су тада упозната са радом библиотеке и о њеном значају у њиховом школовању. Мали посетиоци су се такмичили у "Квизу знања за предшколце". Показали су завидно знање у ономе што их очекује поласком у први разред. На крају програма су им подељене чланске карте и договорен је термин за следеће дружење. 

Другог дана Дечје недеље у библиотеци "Вук Караџић" на Звездари имали смо посету деце из втрића "Сунчица". Библиотекари су дочекали наше најмлађе читаоце и том приликом их упознали са  богатством Дечјег фонда и  основним правилима понашања у библиотеци.

      Сви малишани су учетвовали у "Квизу о бајкама". Причали су о змајевима, вилама, принцезама и осталим ликовима из бајки. Били су фасцинирани њиховим моћима,  и дошли су на идеју да би такве моћи они  искористили за добробит свих људи. На крају програма деца су у знак захвалности за лепо дружење отпевала песму "Јесен".

     Трећег дана Дечје недеље Библиотека "Вук Караџић" је угостила две предшколске групе: ПУ "Сунчица" и ОШ "Иван Горан Ковачић". Дочели су их билиотекари Биљана Данић-Грбић и Александра Дукић,  који су их упознали са фондом библиотеке и правилима рада и понашања у библиотеци.

        Том приликом им је показана и читаоница, "где уче велики ђаци", која је оставила упечатљив утисак на децу. Током боравка у библиотеци предшколци су учествовали у квизу под називом "Тест за полазак у први разред". Одушевили су нас познавањем света који их окружује, правила понашања у саобраћају и познавањем дечјих права.

 На крају програма су им подељене чланске карте и договорили смо се да нам следећи пут у посету доведу и родитеље, баке, деке, пријатеље и комшије.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Дечјa недељa у библиотеци "Вук Караџић". Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja