24. Конкурс за дечју карикатуру„Мали Пјер“ на Звездари strelica

Изложба карикатура насталих у оквиру 24. Конкурса за дечју карикатуру „Мали Пјер“, у организацији Пријатеља деце Звездаре и Библиотеке „Вук Караџић”, под покровитељством Градске општине Звездара отворена је у среду, 24.1.2018. у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић“.

Конкурс који су пре 24 године покренули Пријатељи деце Београда и компанија „Вечерње новости” из године у годину анимира све већи број деце и младих из целе Србије. Кроз овај специфичан вид ликовног израза, деца и млади имају прилику да изразе своје креативно мишљење и критичко опажање света и појава које их окружују.

На овогодишњи звездарски конкурс стигло је 199 радова ученика из 11 основних и 2 средње школе са Звездаре (из основних школа: „Вељко Дугошевић”, „Владислав Петковић Дис”, „Десанка Максимовић”, „Драгојло Дудић”, „Иван Горан Ковачић”, „Јелена Ћетковић”, „Марија Бурсаћ”, „Павле Савић”, „Стеван Синђелић”, „Ћирило и Методије” и „1300 каплара” /укупно 176 радова/, из средњих школа: Грађевинска техничка школа и Фармацеутско физиотерапеутска школа /укупно 23 рада/).

У складу са пропозицијама конкурса, стручну селекцију је обавила академска сликарка мр Татјана Николајевић Веселинов, а на изложби су проглашени резултати Конкурса и додељене награде најуспешнијим ауторима.

 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - 24. Конкурс за дечју карикатуру„Мали Пјер“ на Звездари strelica. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja