Библиотека „Бранко Миљковић“

У библиотеци Бранко Миљковић отворена је 8.маја, у 18 часова, прва самостална изложба фотографија Радета Гајића под именом Живот с хармоником.

 Изложено је тридесетак црнобелих и колор фотографија које на уметнички начин, сугестивно сведоче о животу наших људи с хармоником, музичким инструметом који је у нашем народу стекао примат најповлашћенијег музичког инструмента. 

Са посебним надахнућем Раде Гајић је фотографисао уличне свираче и децу са хармоником, старе и скоро одбачене хармонике, али подједнако и врхунске уметнике у свирању хармонике, на њиховим коцертним наступима.

 Изложбу је отворила млада историчарка ликовних уметности Марија Ристић, а у уметничком делу отварања ове изложбе наступила је песнкиња Драгица Ужарева, у улози рецитатора, говорећи песме Бранка Миљковића и Сергеја Јесењина. Наступила је и директорка Института Белко Слађана Белко, говором о хармоници као музичком инструменту који има велику заступљеност у музичком животу руског и нашег народа, а посебан део ове вечери припао је соло певачици Николини Ники Ковачевић и оперској певачици Бранислави Подрумац, као и уметнику на хармоници Дамиру Одобашићу, који је пратио ову  уметницу у извођену оперске арије.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Библиотека „Бранко Миљковић“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja