КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НЕБОЈШЕ ЈАНКОВИЋА

У уторак, 19.3.2019. године у библиотеци “Мома Димић”, књижевни клуб “Мала птица” приредио је књижевно вече  Небојше Јанковића, на којем је представљена  седма књига по реду овог аутора, под називом “Сусретања”.

О збирци страшних прича из српске митологије говориле су, проф.др Љиљана Гавриловић, научни саветник етнографског института САНУ  и  психолог Јованка Јелић.

Значај представљене збирке прича је у томе што окупља записе усменог народног предања о натприродним феноменима, које је Небојша Јанковић годинама лично сакупљао на различитим локалитетима Србије. Неке од прича је публика могла чути током промоције, с обзиром да су књижевници Богданка и Мирослав Костић наизменично читали усмена казивања забележена у збирци.         

Небојша Јанковић је рођен 1956. године у Београду. Поред рада у библиотеци, тридесет година је председник удружења “Сунчаник” које се бави културном историјом Србије. До сада је објавио књиге: “Лепа и тајанствена Србија”, “Културна баштина Србије”, “Свете горе Србије”, “Градитељска и природна чуда Србије”, “Београдски споменар” и“Легенде о називима београдских насеља”.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ НЕБОЈШЕ ЈАНКОВИЋА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja