КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ДУШАНА СТОЈКОВИЋА

Вечерас у библиотеци Мома Димић одржано је још једно вече у организацији Књижевног клубаМала птица. Вечерашњи гости дошли су из Младеновца: мр Душан Стојковић, књижевник, књижевни критичар, историчар и преводилац  и  Никола Костадиновић, директор библиотеке Деспот Стефан Лазаревић и директор Шумадијских метафора.

На вечери је промовисана књига Мома или цвеће сна коју је написао мр Душан Стојковић. Ова књига представља прву озбиљну студију о комплетном Димићевом опусу након десет година од његове смрти и ћутања књижевне критике. Књижевни клуб Мала птица је са одушевљењем примио објаву овакве књиге која ће бити незаобилазни уџбеник за све оне који ће у будућности писати есеје на тему неке од Димићевих књига.

Књижевни клуб Мала птица посебно је почаствован и посетом директора Шумадијских метафора. Мома Димић је био један од драгоцених чланова овог књижевног тела, па је долазак у библиотеку Мома Димић и Књижевни клуб Мала птица оживео сећање на сарадњу Моме Димића и Метафора и за све оне који су  Димића лично познавали и овај сусрет има много дубљи значај.

Књижевни клуб Мала птица је са посебним интересовањем примио информацију да су Шумадијске метафоре испланирале објављивање сабраних дела Моме Димића и тако одлучиле да се одуже великом књижевнику.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ДУШАНА СТОЈКОВИЋА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja