НАШИ МАЛИ ЈУБИЛЕЈИ – МОМИ ДИМИЋУУЧАСТ

Књижевни клуб „Мала птица“, прославио је 15. априла 2014. прву годину свог постојања.
Тим поводом су се у библиотеци „Мома Димић“ у Миријеву која је такође обележила две године свог рада, окупили чланови и пријатељи клуба и библиотеке.

О раду библиотеке и дешавањима у њој говорила је Татјана Судимац, поменувши неуморно креативне и за доласке у библиотеку расположене госте- најмлађе кориснике, децу свих група вртића „Бубамара“ и „Гарфилд“, прваке Основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“ и ученике Седме београдске гимназије који су своје умеће показали у писању, музици и глуми. Осврнула се и на промоције књиге афоризама Четири јахача Србокалипсе, романа ауторки Јелице Грегановић и Татјане Ранковић до изузетно плодоносне и тимске сарадње са Књижевним клубом „Мала птица“. Клуб „Мала птица“ је добио назив по роману Моме Димића. Основали су га књижевници Богданка и Мирослав Костић. Од почетка рада овог клуба, током књижевних вечери које су се два пута месечно одржавале у библиотеци, љубитељи поезије, књижевни ствараоци и посетиоци, имали су прилику да чују делове Момине књижевне заоставштине, а многи талентовани писци и песници прилику да, током тих сусретања, афирмишу свој рад и покажу таленат. О раду клуба током претходне године, о члановима и њиховим постигнућима, о гостима, промоцијама књига, медијском представљању преко сајта „Кућа добрих вести“, психолошкој радионици коју је у три наврата водила Емилија Анђелковић и првом броју часописа „Мала птица“ говорили су оснивачи Богданка и Мирослав Костић. Данило Анђелковић, млади професор музике који је катедру заменио сценом на престоничком корзоу, изводио је на виолини дела класичне музике. Читане су песме Моме Димића. Песме које су посветили њему, читали су Љубица Еић, Слободан С.Стефановић и прочитана је песма Весне Гунилстам. Ученица Седме београдске гимназије Дуња Петковић читала је свој и рад Јелене Ракиџије, награђене на Фестивалу књижевног стваралаштва “Гордана Брајовић“ у Алексинцу. У програму су учествовалипесници Радомир Стојановић иЈованка Јелић говоривши стихове своjих песама. Међу гостима вечери био је и Аца Видић, уредник издавачке куће“Интелекта“ који је за клуб и библиотеку прелиставао књигу о Моми Димићу Јована С. Митровића , блиског Моминог пријатеља, „Како ће моја мајка причати о мојој смрти“ . Под кровом библиотеке која две године поносно носи име Моме Димића, у част првог рођендана књижевног клуба која носи име његовог романа, било је то вече наших малих јубилеја посвећено Моми Димићу, човеку великог формата. 

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - НАШИ МАЛИ ЈУБИЛЕЈИ – МОМИ ДИМИЋУУЧАСТ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja