16.06.2014.,књижевно вече у библиотеци „Мома Димић“

Синоћ је у библитеци ``Мома Димић`` у Миријеву,  Књижевни клуб Мала птица приредио многобројној публици незаборавно књижевно вече. У уводном делу се по већ уобичајеном протоколу вече започело читањем једне песме Моме Димића, да би се потом присутнима обратила песникиња Зорица Новаковић, са својим хаику стиховима, а потом реч препустила песникињи Јованки Јелић, којој је посвећено готово цело вече и која  је прелиставала своје три књиге: ``Интиме и осаме``, ``Иза ћутања`` и ``Плацебо`` и окупљеној публици пружила изванредно уживање у изузетно квалитетној поезији. 

Њено име је релативно ново у свету песника, али је њена поезија право откровење. У стилу великог песника, низала је своје медаљоне, савршене у естетици и форми, богате у језику и свим његовим изражајним средствима, а интригантне у дубоким психолошко-филозофским претрагама људске душе, остављајући слушаоце запањеним суптилношћу и софистицираношћу мисли. Ево једног таквог: ``Свакога јутра, гроб свој прескочим чило, у набавку крећем и бирам, бирам... живот одлажем, смрт да заварам.`` Поезија је за Јованку Јелић насушна унутрашња потреба коју стиже да задовољи упркос својим бројним обавезама. Она је по струци дипл.психолог, ради у школи, а бави се и индивидуалном и групном психотерапијом. Поред свега тога, она је супруга и мајка. Књижевни клуб Мала птица књижевне вечери одржава сваког првог и трећег уторка у месецу у прелепом простору библиотеке Мома Димић. Клуб је управо прославио годишњицу свог постојања. Окупља љубитеље лепе писане речи, младе писце који желе да афирмишу своју поезију и прозу, негује квалитетну поезију и оживљава дело великог миријевског писца Моме Димића.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - 16.06.2014.,књижевно вече у библиотеци „Мома Димић“. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja