Oтворена је изложба калиграфија под називом „Брзалице “

У уторак, 07.04.2015. у Библиотеци “Бранко Миљковић“ отворена је изложба калиграфија  под називом „Брзалице “ ауторке Марије Рњак.

Она је рођена у Задру, завршила је Средњу уметничку школу у Краљеву, смер графички дизајн. Завршила мастер на Факултету примењених уметности, Универзитет уметности у Београду, одсек примењена графика, атеље графика и књига, 2013. године, у класи професорке Мирјане Томашевић. Тренутно ради као сарадник у настави на истом факултету, у оквиру предмета графика.

Серија Брзалица су радови изведени у Тршићу, у оквиру истраживачког пројекта „Писмо“, различитим калиграфским техникама и ћириличним рукописима, на основу претходно одабраних брзалица које је прикупио Вук Стефановић Караџић. Дела су настала непосредно и спонтано, у директном додиру са местом, доводећи у везу природу, вештину калиграфије и мисао народа.

Радови спајају народну традицију и уметност на један савремен начин, суштински их приближавају данашњем времену, а истовремено обраћају пажњу на прошло.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - Oтворена је изложба калиграфија под називом „Брзалице “. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja