ВЕЧЕ ДУХОВНЕ ПОЕЗИЈЕ

Истакнути песници Манојле Гавриловић и Јевросима Ристовић представили су своју поезију у уторак 07.априла 2015. године у библиотеци „Мома Димић“ у Миријеву у организацији књижевног клуба „Мала птица“.

Љубитељи лепе писане речи имали су прилику да поред њихове поезије уживају и у стиховима песме „ У лету“ Моме Димића којом је и започело вече.

У сусрет великом празнику преовладавала је духовна поезија.

Остали чланови књижевног клуба „Мала птица“ употпунили су вече својом поезијом.

МАНОЈЛЕ ГАВРИЛОВИЋ

Манојле гавриловић рођен је 1945. године у Бјелуши код Ариља. Књижевност је студирао у Београду. Аутор је збирки песама: „Сунце и кочије“, „Зачарано огњило“, „Бубњеви на Карпатима“, „Светлост ћирилице“, „Чувар златне јабуке“, „Недеља у завичају“, „Златна чесма“, „Пријездина љубав“. Пише и поезију за децу. Песме су му превођене на енглески, румунски, украјински, италијански, јерменски, словеначки и македонски језик. Добитник је Вукове и још неколико књижевних награда. Заступљен је у више антологија. Члан је Удружења књижевника Србије.

ЈЕВРОСИМА РИСТОВИЋ

Јевросима Ристовић рођена је 1952. године у Гривској код Ариља. Дипломирала је на Пољопривредном факултету у Земуну. Пише поезију. Објавила је збирке поезије: „Врт омеђен облацима“, „Географија длана“, „Апостроф“, „Јабука у лавиринту“, „Багдала“, „Водена свила“,“ Requiesза Јерину“. Заступљена је у више зборника поезије. Члан је Удружења књижевника Србије.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ВЕЧЕ ДУХОВНЕ ПОЕЗИЈЕ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja