ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА МАРИЈЕ ЂАКОВИЋ

У уторак, 21.априла 2015. године у Библиотеци БРАНКО  МИЉКОВИЋ  отворена је изложба цртежа академског сликара Марије Ђаковић.

Марија Ђаковић (1983) је дипломирала 2006.године на Академији ликовних уметности у Требињу. Изложба цртежа у библиотеци БРАНКО МИЉКОВИЋ је њена дванаеста самостална изложба

Марија Ђаковић је свој таленат реализовала у свим ликовним и визуелним техникама. – понајвише је сликала уља на платну, радила је и акрилике, гвашеве, аквареле, а посебан одељак у њном стваралаштву чине склуптуре, мозаици и фреско сликарство.

    Марија црта лако и ефектно, њени потези говоре о вештини и духовној виспрености, стиче се утисак да је њен духовни свет у сагласју са њеним мисаоним процесом, покрет при цртању је кратак, лаган, али и пун експресије... Поједини цртежи, посебно када црта ликове животиња, а покаткад и женске актове, остављају на посматрача снажан утисак о аутентичном преношењу света који видимо у свет фикције и имагинације, као да се појавно и заумно преплићу. То све указује на чињеницу да је Марија млада и перспективна ликовна уметница у чијим се цртежима, на изложби у галерији библиотеке БРАНКО МИЉКОВИЋ може уживати, да они представљају један целовит пројекат, а уједно да од ње можемо очекивати и нове, још успелије пројекте и изложбе, у наредном периоду.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА МАРИЈЕ ЂАКОВИЋ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja