ДЕСЕТО НЕБО

 У петак 24. априла 2015. године  у Библиотеци Мома Димић одржана је промоција књиге  Десето небо, Селме Шљуке.

О књизи је говорила Милена Милекић ,заменик уредника издавачке куће Књижевна омладина Србије. Стихове су говориле Тања Вукићевић и Александра Шаљић.

Песме из збирке  Десето небо  плене искреношћу и лепотом чистог језика, говоре о тузи, проповедају љубав, запажају да људски живот прође за трен, шапћу сећања, али садашњост прихватају као једину реалност.

О себи и својим стиховима, ауторка каже: „Неке од мојих песама се можда чине мрачне, без имало сјаја... Мрачне али снажне, и осликавају олује кроз које сам морала проћи да бих постала то што сам данас. Не памтим стихове које пишем, али памтим тренутке због којих пишем....Од њих је саздано моје десет небо...“

Селма Шљука је рођена 1985. године у Пљевљима. Живи и ради у Подгорици. Писањем је почела да се бави још у основној школи, освајајући победничка места на локалним конкурсима. Кроз хиљаду падова и још толико успона, од свега у животу је извукла само најбоље, градећи тако своју личност , циглу по циглу, реч по реч. Заљубљена у љубав, емоцију и искреност, исплела је своје срце кроз стихове на десетом небу.  

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ДЕСЕТО НЕБО. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja