ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ ЗА ДЕЦУ

Kњижевни клуб „Мала птица“одржао је вече поезије за децу у библиотеци „Мома Димић“. Специјални гост вечери је био Мирослав Кокошар, познат и плодоносан писац поезије за децу, а и одрасле. Великан у свету песништва, а јунак у скромности величине, одазвао се позиву Мале птице и приредио још једно незаборавно књижевно вече. Библиотеку су напунили ученици два разреда Основне школе „Деспот Стефан Лазаревић“из Миријева, који су са својом наставницом и библиотекарком дошли у колективну посету Књижевном клубу, како би поново видели драги лик песника кога већ сасвим добро познају.

Наиме, Мирослав Кокошар је већ одраније гостовао у њиховој школи и њихова библиотека је већ обогаћена његовим књигама. На велику радост и изненађење Мале птице, деца су у хору рецитовала песме песника које знају напамет и наручивала оне које желе да чују из њима драгих песникових књига, а неки су од деце појединачно излазили и рецитовали своје стихове у знак поздрава, што су чинили и понеки од одраслих. Мирослав Кокошар је напамет изговарао прелепе стихове из своје за сада последње књиге песама ``Љубав из вртића``.

Мирослав Кокошар је објавио више књига прича и песама за децу и одрасле. За свој књижевни рад је награђиван. Заступљен је у антологијама и уџбеницима. Неке песме су му компоноване. Песме су му превођене на руски, енглески, румунски, русински и македонски језик. Члан је уређивачког тима листова ``Забавник ђачког доба``, ``Ђачко доба`` и ``Ђак првак``. Живи и ради у Београду.

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА - ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ ЗА ДЕЦУ. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja