ДЕЧЈА НЕДЕЉА У БИБЛИОТЕЦИ

У склопу обележавања Дечје недеље, која се ове године одржавала од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“, активисти организације Пријатеља деце Земуна, представили су у Одељењу Библиотеци „Свети Сава“ у Земуну, рад своје организације, с посебним освртом на положај деце, њихова права и одрастање у здравом окружењу.

Register to read more...

ЦВЕЋЕ У БИБЛИОТЕЦИ

У читаоници Одељења Библиотеке "Свети Сава" у Земуну отворена је изложба акварела са темом цвећа које је ауторка сликала на својим путовањима по Копаонику, Дивчибарама, Мелбурну, Барселони...

Аутор изложбе је Данче Тришић, просветни радник у пензији. Изложба може да се погледа у току септембра месеца у Библиотеци "Свети Сава" у Земуну.

Register to read more...

"ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2021"

Упркос епидемилошкој ситуацији и новом начину праћења наставе, "Читалачка значка" је и даље омиљени задатак земунских и сурчинских основаца, чиме су показали љубав према читању и новим изазовима, као и вредноћу и посвећеност свом образовању.

 

Захваљујући школским библиотекарима, родитељима, а навише деци, учесницима овогодишње манифестације, и 2021. године смо имали дивне читалачке дневнике који су такмичили у две категорије: Велики Поштовани Писар и Велики Поштовани Илустратор. Због немогућности разговара са учесницима, већ другу годину за редом не додељује се награда Велики Поштовани Говорник.

Register to read more...

"ПРЕД ЛИКОМ СВЕТОГ САВЕ"

 Захваљујући ангажованости и труду ученика, библиотекара и наставника земунских и сурчинских основних школа, и ове године успешно је завршен литерарни и ликовни конкурс "Пред ликом Светог Саве" који годинама организују Одељење Библиотека "Свети Сава", Земун и Сурчин и Пријатељи деце Земуна.

Због епидемилошке ситуације и мера које се због пандемије предузимају у школама и у установама културе, радови су достављани електорнски, оцењени су и најбољи учесници су, 27. јануара 2021. године, на Савиндан, добили награде у виду вредних књига и диплома.

Register to read more...

"ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2020"

У овогодишњем такмичењу "Читалачка значка 2020" није било могуће испитати учеснике основних школа које традиционално учествују у овој великој акцији промоције књиге и читања. У договору са Активом шкослких библиотекара, одлучено је да награде буду додељене у категорији писара и илустратора, јер је говорнике, због епидемилошке ситуације, било немогуће оценити.

Register to read more...

Copyright 2011 БИБЛИОТЕКА ГРАДА БЕОГРАДА. Copyright by Библиотека града Београда 2011
Joomla Templates by Wordpress themes free

Mreža web prijatelja