Креирање иновативних сервиса за промоцију културног наслеђа у библиотекама

Међународни пројекат Креирање иновативних сервиса за промоцију културног наслеђа у библиoтекама (Re-designing and co-creating innovative cultural heritage services through libraries – iTSELF) реализује се у оквиру програма Европске уније Еразмус+ (Кључна активност 2: Стратешка партнерства у образовању одраслих).

Главни циљеви пројекта су утврђивање најбољих постојећих библиотечких сервиса/услуга у вези са културним наслеђем, као и креирање нових иновативних сервиса за промовисање културног наслеђа. Обука запослених и креирање, односно модификација постојећих сервиса које би задовољиле потражњу и захтеве корисника јесу главни образовни задатак овог пројекта. Самим тим, циљ је и да се друштво што више укључи у идентификацију, чување и коришћење културног наслеђа, развијајући обуке и едукативне материјале за библиотеке, и чинећи их доступним на одговарајућој онлајн платформи (Massive Open Online Course – MOOC).

Носилац пројекта је Национална библиотека Летоније. Партнери на пројекту су: Библиотека града Београда, Србија; Hacettepe universitesi, Турска; L’Université de Marne-la-Vallée, Француска; Tallinn University, Естонија; Фондација Stichting PRIME, Холандија.

Вредност пројекта: 29.500.000,00 динара
Период реализације: 2018–2021.
Донатор: Европска унија (Еразмус+ програм)