Амерички кутак

Македонска 22/I
понедељак-петак: 12-20 часова
субота: 10-14 часова
beograd@americancorners.rs
011 32 27 694

Амерички кутак

Амерички кутак је један од дислоцираних огранака Библиотеке града Београда, основан 16. маја 2003. године кроз партнерство Библиотеке града са Амбасадом САД у Београду. Налази се на првом спрату Дома омладине Београда од 2006. године, када се ова институција културе и прикључила пројекту.

Амерички кутак нуди корисницима бројне изворе информација путем колекција књига, серијских публикација, мултимедијалних садржаја и база података, као и кроз бројне бесплатне програме намењене свим заинтересованим грађанима.

Специфичан и јединствен фонд овог огранка броји преко 5500 публикација на енглеском језику. Фонд обухвата белетристику, стручну и референсну литературу, а део колекције доступан је корисницима и на киндл читачима.

Амерички кутак располаже простором за организовање програма попут креативних радионица, предавања, филмских пројекција, трибина, састанака, као и простором за читање и учење.

У пријатном и светлом амбијенту у центру града, библиотекари ће вам се наћи на услузи ако желите да позајмите своју омиљену књигу или часопис, или ако желите да учествујете у нашим активностима.

www.instagram.com/acbelgrade

www.facebook.com/AmerickiKutakBeograd

Услуге


  • Књиге за децу и одрасле
  • Часописи
  • Културно образовни програми
  • Бесплатан Wi-Fi

Дешавања
На овој локацији тренутно нема најављених дешавања. Погледајте дешавања на другим локацијама.

Амерички кутак

Македонска 22/I 011 32 27 694 beograd@americancorners.rs

понедељак-петак: 12-20 часова
субота: 10-14 часова