АНА ПЕТРОВИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ ЗА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ „ДУШАН РАДОВИЋ”

Библиотека града Београда

Жири за Награду „Душан Радовић” је у петак, 3. фебруара 2022. године, одлучио да овогодишња награда „Душан Радовић“ припадне књизи СТРИПОТЕРАПИЈА ауторке и илустраторке Ане Петровић. Књига је објављена у издању Креативног центра 2022. године. Жири је радио у саставу: Милош Радовић, председник и чланови: проф. др Зорица Хаџић и проф. др Зорана Опачић.

У ужем избору за ову престижну књижевну награду су се, поред награђеног, нашли и следећи наслови: МИКА Јелене Ангеловски (Службени гласник), ПИСМА ИЗ ВЕРЗУНИУМА аутора Стевана Милошевића (Пчелица), НОВЧИЋ СУДБИНЕ ауторке Иване Нешић (Креативни центар) и БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН СТРАХ аутора Јовице Тишме (Лагуна)

Подсећамо, Град Београд и Библиотека града Београда установили су 2021. Награду „Душан Радовић” која се додељује једном годишње за књижевност за децу и младе у оквиру свих жанрова у претходној години. Награда се састоји од: скулптуре која је рад академског вајара Зорана Кузмановића, дипломе и новчаног износа од 5.000 евра у динарској противвредности.