Египатско вече у Библиотеци града Београда

У петак, 14. јануара 2022, у Библиотеци града одржан је богат културни програм у сарадњи са амбасадом Арапске Републике Египат. Након представљања књиге „Цитат до цитата“ чији је аутор Њ.Е. Амр ел Гувејли, амбасадор Египта у Београду, отворена је и изложба фотографија Egypt by Serbian Youth ауторке Долорес Вукановић.

Прочитај више

Изложба фотографија Момира Драгичевића под називом ‚‚Хавана у мом објективу“

У библиотеци ‚‚Бранко Миљковић" 11.1.2022. је постављена изложба фотографија Момира Драгичевића под називом ‚‚Хавана у мом објективу".

Прочитај више

УЖИ ИЗБОР ЗА НАГРАДУ „БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК”

Жири за Награду „Београдски победник“ за роман године, у саставу др Предраг Петровић, др Слађана Илић, др Наташа Анђелковић, др Петар Пијановић и др Весна Тријић, на седници одржаној 12. јануара 2022. изабрао је следећих петнаест романа у ужи избор:

Прочитај више

Обележен 91. рођендан Библиотеке града Београда

Библиотека града Београда обележила је у уторак, 11. јануара 2022. године, 91 годину постојања. Том приликом додељене су награде „Марија Илић Агапова” – за најбољег библиотекара града Београда, „Глигорије Возаровић” – за најбољег издавача и награда за најчитанију књигу страног аутора, награда „Читалац године” и „Повеља за изузетан допринос”.

Прочитај више

ШИРИ ИЗБОР РОМАНА ЗА НАГРАДУ „БЕОГРАДСКИ ПОБЕДНИК”

У четвртак, 30. децембра 2021. године, у Библиотеци града Београда одржана је конференција за новинаре поводом конкурса за Награду „Београдски победник”. Предлоге за доделу Награде достављали су писци и издавачи за сва дела која су објављена од 15. децембра претходне године до 15. децембра 2021. године.

Прочитај више

Представљена књига „Ко би могао бити Јовица Аћин”

У понедељак, 27. децембра 2021, у 12 часова, у Одељењу уметности БГБ представљен је зборник „Ко би могао бити Јовица Аћин”, који је Библиотека града Београда објавила у оквиру своје Библиотеке „Врхови”. О књизи су говорили уредник зборника Михајло Пантић, Александра Манчић, Мила Медиговић Стефановић, Јовица Аћин и директорка БГБ Јасмина Нинков

Прочитај више

Отворeна изложба „Културна добра од изузетног значаја БГБ: Старе и ретке књиге 17. века на страним језицима“

У четвртак, 23. 12. 2021. у 12 часова у Библиотеци града Београда (Кнеза Михаила 56) свечано је отворена изложба „Културна добра од изузетног значаја Библиотеке града Београда: Старе и ретке књиге 17. века на страним језицима“

Прочитај више

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА ДИЈАНЕ МОРАЛЕС ГАЛИЦИЈА

У среду 22. децембра у Галерији Атријум отворена је изложба графка Дијане Моралес Галиција, која представља сегмент вишегодишњег пројекта међународне континуиране уметничке сарадње са уметницима из Мексика, а који реализује Лепосава Милошевић Сибиновић кроз пројекат Ауторска едиција -Самосталне изложбе.

Прочитај више

Представљена књига ЈОЦА САВИЋ – ЧОВЕК КОМЕ СЕ КЛАЊАЛА ЕВРОПА аутора проф. др Душана Рњака

У уторак, 21. децембра 2021, у Библиотеци града Београда представљена је књига ЈОЦА САВИЋ - ЧОВЕК КОМЕ СЕ КЛАЊАЛА ЕВРОПА аутора проф. др Душана Рњака. Реч је о мало познатој причи о глумцу Јоци Савићу који је славу стекао на позорницама Немачке и сматран је једним од најбољих европских редитеља.

Прочитај више

Изложба новогодишњих порука Волонтерског сервиса Звездаре у библиотеци „ Бранко Миљковић”

Волонтерски сервис Звездаре ће у среду, 15.децембра у 12 часова, у Галерији библиотеке „Бранко Миљковић (Булевар краља Александра 298) поставити изложбу плаката под називом „Поруке за лакшу и лепшу 2022.годину“ са новогодишњим порукама суграђана.

Прочитај више