Представљање књиге „Вредновање, оцењивање и тестирање у настави страних језика“

Представљање књиге "Вредновање, оцењивање и тестирање у настави страних језика" ауторке Наташе Јанковић, ванредног професора Учитељског факултета Универзитета у Београду. Учествују: Ненад Томовић, Данијела Ђоровић, Ана Вујовић и ауторка.

Прочитај више

Сајам књига у огранку „Перо Слијепчевић“ на Новом Београду

У току одржавања Међународног Београдсаког сајма књига реализовали смо у нашем огранку 26. и 27. октобра две едукативне радионице са видео пројекцијама за две предшколске групе из оближњењг вртића „Исток“. Педесетак малишана и шест васпитача отркили су скривена блага локалне библиотеке, нашег фонда и шароликих и едукативних књига. Читали смо бајке, загонетке и песмице на традиционалан, али и на иновативан начин (уз помоћ ПП презентације). Деца су на крају цртала своје утиске о посети библиотеци.

Прочитај више

Библиотека града Београда и Институт Конфуције организују предавање „Кина и свет“.

Библиотека града Београда и Институт Конфуције организују предавање „Кина и свет“. Предавач: Александар Новачић.

Прочитај више

БГБ и Италијански институт за културу представљају изложбу фотографија „Италија какву још нисте видели“

БГБ и Италијански институт за културу представљају изложбу фотографија "Италија какву још нисте видели" аутора Немање Богдановића. Изложба је отворена до 18. новембра.

Прочитај више

Изложба и зборник о Васку Попи у издању БГБ

У уторак, 1. новембра 2022. у Галерији Атријум отворена је изложба „Васко Попа – Далеко у нама” и представљен зборник „Сазвежђа Васка Попе”. Изложба и књига настале су у продукцији БГБ, поводом 100 година од песниковог рођења. У програму су учествовали проф. др Михајло Пантић, приређивач зборника, Јасмина Нинков, директор БГБ и аутори изложбе Бојан Кундачина и Марјан Маринковић

Прочитај више

ПРЕДСТАВЉЕНА ЕДИЦИЈА ФЕСТОВИХ 50 БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА

У четвртак, 27. октобра 2022, у сали „Борислав Пекић“ Београдског сајма, представљена је едиција ФЕСТОВИХ 50 која је у протеклих недељу дана двоструко награђена: Наградом за квалитетна издања и приступ издаваштву Шестог фестивала књиге „ФЕСК – пази шта читаш“ и Специјалним признањем 65. Међународног београдског сајма књига.

Прочитај више

Едиција Библиотеке града Београда ФЕСТ-ових 50 награђена на 65. Међународном београдском сајму књига

У четвртак, 27. oктобра 2022. године, у свечаној сали „Иво Андрић“ додељена су специјална признања 65. Међународног београдског сајма књига у категоријама издавача, књига и стрипа. Жири у саставу: Злата Бојовић, председник, Анђелка Цвијић, Драган Симеуновић и Бојан Јовић, донео је одлуку да Специјално признање додели Библиотеци града Београда као издавачу едиције „ФЕСТОВИХ 50“.

Прочитај више

Библиотеци града Београда награда за едицију „ФЕСТОВИХ 50“

У четвртак, 20. октобра 2022, у Библиотеци града Београда, отворен је 6. фестивал књиге ФЕСK – ПАЗИ ШТА ЧИТАШ. На отварању су говорили директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков, проф. др Александар Јерков и организаторка фестивала Зорица Стабловић Булајић.

Прочитај више

Додељена Награда „Ђорђе Јовановић” за 2021/2022. годину

У среду, 19. октобра 2022. године одржана је свечана додела Награде „Ђорђе Јовановић” у просторијама истоименог огранка Библиотеке града Београда. Стручни жири je радио у саставу: председник жирија др Марко Аврамовић и чланови др Слађана Илић и др Јана Алексић.

Прочитај више

Одржан други међународни састанак у оквиру пројекта ДИГИБЛЕНД

У Италијанском граду Ђулијанова 14. и 15. октобра одржан је други састанак међународног тима који руководи имплементацију пројекта „ДИГИБЛЕНД - Унапређење дигиталне писмености одраслих кроз иновативно учење кроз игру”.

Прочитај више