Карло Рис у Галерији Атријум

У понедељак, 22.новембра у Галерији Атријум отворена је изложба скулптура „Umbrae“ аутора Карла Риса.

Прочитај више

Нова услуга БГБ: онлајн биоскоп!

Библиотека града Београда је од 15. новембра 2021. године покренула услугу онлајн биоскопа на посебно креираној платформи БГБ АВА, на адреси https://bgb.ava.watch.

Прочитај више

У Бечу свечано отворена изложба „Милорад Павић од Ш до А“

У четвртак, 18. новембра 2021, у просторијама Заједнице српских клубова у Бечу, свечано је отворена изложба Библиотеке града Београда посвећена животу и раду писца Милорада Павића.

Прочитај више

БГБ покренула веб-сајт посвећен новинској писмености

У оквиру пројекта „Унапређење кључних грађанских вештина у ери пост-истине: новинска писменост и критичко мишљење” (EnhancingKeyCivicCompetencesforthePost-truthEra: NewsLiteracyandCriticalThinking– ESSENTIAL) израђен је посебан веб-сајт http://newslitproject.net на којем ће се налазити различити едукативни материјали у вези са новинском писменошћу.

Прочитај више

Одржана конференција за новинаре поводом књижевних награда „Душан Радовићˮ и „Београдски победникˮ

У понедељак, 15. новембра 2021. године у Библиотеци града Београда одржана је конференција за новинаре поводом књижевних награда „Душан Радовићˮ и „Београдски победникˮ чији су конкурси отворени до 15. децембра 2021.

Прочитај више

Изложба фотографија „Путевима римских царева“

У библиотеци “Бранко Миљковић” на Звездари ће од 15.11. до 25.11.2021. године бити постављена изложба фотографија под називом “ПУТЕВИМА РИМСКИХ ЦАРЕВА” инспирисана лепотама Националног парка Ђердап.

Прочитај више

Изложба „Нити сећања“ у галерији Атријум

У петак, 5. новембра у Галерији Атријум отворена је изложба „Нити сећања“. Група аутора Никола Димитровић, Милица Грбић и Милош Стојковић Минић као полазиште имају исту тему коју транспонују и стварају нова, лична, концептуална исходишта.

Прочитај више

Успешно реализован састанак пројектног тима у оквиру пројекта „Essential“

У оквиру ESSENTIAL пројекта успешно је организован први међународни састанак који је одржан у Библиотеци града Београда, 3. и 4. новембра 2021. године.

Прочитај више

Додељена награда „Ђорђе Јовановић“ за 2020/2021. годину

У уторак, 26. октобра 2021. године одржана је свечана додела награде "Ђорђе Јовановић" у просторијама истоимене библиотеке.

Прочитај више

Потписан Протокол о сарадњи између Библиотеке града Београда и Kултурног центра Војводине “Милош Црњански”

У Kултурном центру Војводине „Милош Црњански“ свечано је потписан Протокол о сарадњи између ове институције и Библиотеке града Београда. Протокол су потписали директори ових институција, Јасмина Нинков у име Библиотеке града Београда и Ненад Шапоња у име Kултурног центра Војводине Милош Црњански.

Прочитај више