Библиотекa града Београда потписала споразум о сарадњи сa новопазарском библиотеком

Библиотека града Београда

Народна библиотека „Доситеј Обрадовић” из Новог Пазара и Библиотека града Београда су озваничиле своју сарадњу потписивањем Споразума о сарадњи. Овај корак отвара врата интензивнијој културној размени и представља увод у први наступ новопазарске библиотеке на Сајму књига у Београду. Овај документ најављује ближу сарадњу две јавне библиотеке, фокусирану на размену културних програма и активности.

Директорка Библиотеке Града Београда Јасмина Нинков изразила је наду да ће ова сарадња бити почетак дугорочне и плодоносне културне размене. Она је најавила могућност гостовања изложби о познатим писцима у Новом Пазару.

„Мислим да је ово почетак једне лепе сарадње. Волели бисмо да овде приказујемо наше изложбе. Библиотека Града Београда је позната по изложбама о нашим најпознатијим писцима, имамо их око двадесет, обишле су скоро цео свет. Волели бисмо да их и овде виде грађани Новог Пазара”, казала је Нинков.

Месец књиге је одабран као идеалан тренутак за успостављање ове сарадње, а помоћница директора Београдског сајма Горица Шкипина, истакла је радост због првог наступа новопазарске библиотеке на Сајму књига у Београду. Овај догађај представља прилику за представљање културних и туристичких потенцијала Новог Пазара ширем аудиторијуму.

Елијас Реброња, директор Народне библиотеке „Доситеј Обрадовић”, нагласио је значај потписаног меморандума о сарадњи.

Сматра да је ово признање зрелости и значаја новопазарске библиотеке на културној сцени Србије. Реброња је такође истакао важност првог изласка новопазарске библиотеке као издавача на Сајму књига у Београду, што потврђује важност издавачке делатности.