Био једном један лаф – Душан Радовић у Франкфурту

Библиотека града Београда

Изложба Библиотеке града Београда „Био једном један лаф – Душан Радовић” свечано је отворена 2. октобра 2022. у Галерији West-Kunst-Nid, у организацији Удружења писаца ˶Седмица“ из Франкфурта.

Изложбу су отворили: Љубиша Симић, председник Удружења ˶Седмица“, Бранко Радовановић, генерални конзул Републике Србије у Франкфурту, Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда и ауторке изложбе Виолета Ђорђевић и Владислава Сара Ивковић Марковић.

Свечано отварање изложбе су својим присуством увеличали Миодраг Стојковић, председник Централног савета Срба у Hесену, Нада Стојковић из СПД партије из Бадхомбурга, Дијана Авдић потпредсеница Већа странаца у парламенту града Франкфурта. Излозба ће бити отворена до 26. октобра 2022.

Представници Библиотеке града Београда присуствовали су и састанку Удружења срских писаца Швајцарске у граду Ниедерузвилу у Швајцарској, који је одржан ради промоције јубиларног броја зборника „Завештања“ који представља перјаницу и симбол овог Удружења. Овај скуп отворио је вице козул Живорад Петровић, а присуствовали су многобројни гости из региона. Директорка Јасмина Нинков била је једна од говорника. Том приликом је истакла напоре Библиотеке града Београда на очувању сећања на непоновљиву личност српске књижевности и културе Душана Радовића. Присутној публици представила је пројекте и програме које Библиотека реализује у част Душана Радовића, као и новоуспостављену књижевну награду ˶Душан Радовић“, те награду „Београдски победник“. Такође, упутила је позив српским писцима из дијаспоре да се одазову на конкурсе, приложе своја књижевна остварења и уђу у трку за освајање ових престижних награда Библиотеке града Београда.