Изложба „Када је свет стао, оне нису“

Библиотека "Бранко Миљковић", Звездара

 

У Библиотеци „Бранко Миљковићˮ на Звездари, 26.11.2021. године, свечано је отворена изложба под називом ‚‚Када је свет стао, оне нису“, у организацији Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена.

Поред тога, изложба је организована у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Републике Србије, Делегацијом Европске уније у Србији и Француском амбасадом у Србији. Део је пројекта „Кључни кораци ка родној равноправностиˮ,  коју финансира Европска унија, а истовремено и део обележавања  „16 дана активизма против насиља над женамаˮ, светске манифестације, којој се придружује и Градска општина Звездара.

Мултимедијалну изложбу чини 30 уметничких фотографија фотографа Игора Мандића, као и 10 аудио-прича, новинарке Сандре Мандић. Идеја је заснована на причи 10 жена, које су професионалним и личним залагањем дале немерљив допринос у току пандемије COVID-19.

Изложене радове посетиоци ће моћи да погледају до 10.12.2021. године, поштујући све прописане епидемиолошке мере у вези са боравком у затвореном простору.