Изложба новогодишњих порука Волонтерског сервиса Звездаре у библиотеци „ Бранко Миљковић”

Библиотека "Бранко Миљковић", Звездара

Волонтерски сервис Звездаре ће у среду, 15.децембра у 12 часова, у Галеријибиблиотеке „Бранко Миљковић (Булевар краља Александра 298)  поставити изложбу плаката под називом „Поруке за лакшу и лепшу 2022.годину“  са новогодишњим порукама суграђана.

Идеја за изложбу настала је спонтано на различитим радионицама које је у 2021. организовао Волонтерски сервис Звездаре.Поруке су исписивали суграђани свих генерација- најмлађа Јулија има 5 а најстарија Весна 74 године.  Од пристиглих више од 50 порука, изабрано је 33.

Изложба порука није завршена будући да је последњи изложени пано празан и остављен посетиоцима изложбе да испишу своје поруке. Шетња кроз изложбу „Поруке за лакшу и лепшу 2022. годину“  замишљена је као шетња подршке, помоћи и инспирација свим посетиоцима. Заједничко свим порукама је да много тога можемо сами да учинимо за себе у свакодневном животу и да од себе треба највише и да очекујемо.Све поруке  носе пре свега људску и социјалну вредност, понеке чак и уметничку.

Такође, овом поставком, изложба неће бити завршена. Волонтерски сервис планира да изложба буде „на точковима“, да обилази школе, клубове за старије, општине, установе које нас позову да промовишемо оптимизам, активизам и личну одговорност сваког од нас како би живели квалитетније, задовољније и имали добар осећај у „сопственој кожи“.

Посетиоци  ће моћи да постојећим придруже своје жеље до 10.1.2022. поштујући све прописане епидемиолошке мере намењене боравку у затвореном простору.