Конкурс за доделу награде „Београдски победник“

Библиотека града Београда

Библиотека града Београда установила је 2021. године Награду „Београдски победник” која се додељује једном годишње за најбољи роман написан на српском језику (прво издање) у претходној години.

Награда се састоји од: статуе Београдског победника која је рад академског вајара Зорана Кузмановића; дипломе и новчаног износа од 10.000 eвра у динарској противвредности. Добитник награде може бити само једно лице тј. награда се не може делити између више лица и може се добити само једном.

Предлоге за доделу Награде могу да достављају писци и издавачи за сва дела која су објављена од 15. децембра претходне године до 15. децембра 2021. године.

Предлози се достављају у 5 (пет) примерака на адресу Библиотеке града Београда ул. Кнез Михаилова бр.56 (Одељење за културне програме) са напоменом Конкурс за доделу Награде „Београдски победник”

Конкурс траје до 15. децембра 2021. године.

Одлука о добитнику Награде биће саопштена 28. јануара 2022. године, на дан када је 1846. године у Бечу први пут изведен „Београдски кадрил” касније познат као „Српски кадрил”, дело Јохана Штрауса млађег компоновано по налогу кнеза Милоша Обреновића.